Malaezu.ro

17 minute de „Guardians of the Galaxy”! Au mai rămas 105

Am fost aseară la avanpremiera filmului Hercules, la Romtelecom IMAX, Afi Palace Cotroceni. Înainte de startul producţiei propriu-zise, cei de la CineForum, responsabili cu distribuţia filmului în România, ne-au oferit un exclusive look din ceea ce se anunţă un spectacol de eroi-răufăcători-comici pentru această vară. Guardians of the Galaxynoul proiect semnat MARVEL apare în România pe 8 august în 3D şi Imax 3D.

Filmul lui James Gunn aduce într-una dintre cele mai bizare, comice şi total nepotrivite alianţe existente pe marile ecrane câţiva eroi ce n-au fost şi nu doresc să fie vreodată eroi; din contră. Peter Quill (Chris Pratt), Gamora (Zoe Saldana), Rocket (voce Bradley Cooper), Drax the Destroyer (Dave Bautista) si Groot (voce Vin Diesel) sunt nimic mai mult decât o adunătură de infractori, asasini, brute, personaje malefice şi alte atribute demne de nişte răufăcători autentici. Ajunşi împreună într-o închisoare intergalactică, cei cinci eroi antagonici se văd nevoiţi să colaboreze pentru a evada. Iar planurile lor, gândite în detaliu de către un raton vorbitor!?, se vor dovedi a fi exact comicul de care un astfel de film are nevoie.

Ce-am văzut din secvenţele derulate pe marele ecran aseară: avem un copac vorbitor care ştie să spună doar trei cuvinte: i am Groot! Exact în ordinea asta; avem o Zoe Saldana ce aduce puţin a Femeia Hulk, doar că ceva mai flexibilă; avem un wrestler (Bautista) care pare într-adevăr un fel de Hulk cu creierul lui Thing (Fantastic Four) şi sentimentele unui adolescent; avem vocea lui Bradley Cooper împrumutată unui raton care doar încearcă să pară un geniu malefic (Ain’t no thing like me, except me.); şi mai e şi Peter Quill, acest erou stângaci cu alură de Johnny Bravo.

Chimia ce se încearcă a se crea între Gardienii Galaxiei pare a fi cea mai proastă idee la care s-a putut gândi cineva vreodată, interacţiunile dintre cei cinci nefăcând altceva decât a te enerva în permanenţă prin cumulul de diferenţe prezente în caracterul lor. Iar asta, da, e de bine. Exact această aparentă eroare, această încercare de a pune laolaltă o echipă de neiniţiaţi individualişti face din Guardians of the Galaxy o mult-aşteptată premieră.

Efectele speciale din filmul ce trebuie vizionat în format Imax 3D sunt de excepţie, iar coloana sonoră nu cred că putea fi aleasă mai bine.  Hooked on a Feeling, melodia celor de la Blue Swede pare să fi fost concepută acum 40 de ani special pentru filmul ăsta. Am pus mai jos un extended clip de 4 minute, ca să vedeţi şi voi distracţie.

Despre 
Blogger aici, konstructor la Kooperativa 2.0, dependent de social media, fan Arsenal și amator de filme și seriale. În timpul liber mai sunt și student la Relații Publice.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *