Malaezu.ro

Între 30 mai și 5 iunie se întâmplă Festivalul Internațional de Statui Vivante

La Festivalul Internațional de Statui Vivante am fost prima oară anul trecut; mi-a plăcut super mult ce-am văzut, nu mă așteptam, deși bănuiam că fiind a șasea ediție trebuie să facă oamenii ăia ceva bine. Ce-i drept că nici nu prea eram familiarizat cu conceptul de statuie vivantă, știam doar în mare ce implică: artiști care personifică diverse personaje sub forma unor statui ce-și spun povestea. E un fel de artă stradală care pune niște pete bine-meritate de culoare pe un București nu tocmai fericit.

Probabil că te-ai mai întâlnit cu ele în ultimii ani fără să știi exact ce implică; poate le-ai ignorat sau poate te-ai gândit că e o treabă foarte șmecheră. Probabil că nu te-ai gândit cât efort depun artiștii ăia ca să poată intra în pielea personajelor, dar să o facă sub forma unor statui; adică e puțin mai complex decât actoria clasică.

Eu sigur nu m-am gândit la treaba asta, dar îmi aduc aminte că acum un an la un moment dat am stat cred că vreo 15-20 de minute în fața unor personaje, erau ceva gen doi țărani bețivi, nu-mi aduc aminte exact numele lor. Oamenii aveau 5 minute în care se puteau mișca și își spuneau povestea prin mimică (foarte bună povestea, apropo!) și apoi alte 15 minute erau statui, după care o luau de la capăt. Stăteam acolo și mă uitam la ei pentru a vedea exact ce și cum fac, exercițiu pe care ți-l recomand atunci când te vei afla în fața unor statui vivante.

Zilele trecute citeam pe blogul Irinei despre o repetiție la care a fost, unde niște chinezi se pregăteau să pună în scenă piesa „O noapte furtunoasă”; și eram gen „bă, ești nebun, niște chinezi vor fi statui vivante pentru personajele lui Caragiale?”

Eu cam asta voiam să-ți zic despre Festivalul Internațional de Statui Vivante, înainte să-ți las și programul pentru ediția cu numărul 7 care va avea loc anul ăsta; între 30 mai și 5 iunie, cum spuneam. Plus că pe 30 mai, atunci când va avea loc deschiderea intitulată Noaptea Statuilor Vivante, la Casa Filipescu – Cesianu va fi organizat un blogmeet unde o să ne strângem o gașcă de oameni, o să povestim și o să facem multe poze. Îți zic asta din experiența de anul trecut, când s-a întâmplat exact la fel și a ieșit super fain. Bineînțeles că intrarea e liberă, adică nu te gândi că trebuie să-ți faci un blog pentru a participa.

În rest, cam aici o să se întâmple lucrurile:

  • 30 mai – Deschiderea Festivalului (Noaptea Statuilor Vivante), Casa Filipescu – Cesianu, ora 20.00
  • 31 mai – 1 iunie – Parcul Humulești (cartierul Ferentari)
  • 2 – 3 iunie – Parcul Crângași (cartierul Crângași)
  • 4 – 5 iunie – Parcul Herăstrău, intrarea din Șoseaua Nordului („Locul de la Roata mare”)
Despre 
Blogger aici, social media editor la Kooperativa 2.0, un geek desăvârșit, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber mai sunt și student la comunicare.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *