Malaezu.ro

10 lucruri despre „Escapart”, escape room-ul lui Vali Dobrogeanu

Ideea nu-mi aparține, trebuie să recunosc; e a lui Emil, însă mi-am permit să o împrumut. Deși Vali nu mai este în prezent la 10 lucruri, eu tot am să profit de ocazia de a realiza un articol ușor diferit pentru cele două camere cu care m-am confruntat la Escapart: Garsoniera și Patogen. Din prima am evadat lejer, în 31 de minute, însă a doua ne-a pus ceva probleme. Adică ce spun eu, că ne-a pus probleme serioase. Nu știu dacă era oboseala de vină, dar după ce ne-am mișcat aproape perfect în garsonieră, apocalipsa ne-a luat orice urmă de logică și coerență.

Așadar, cele 10 lucruri despre Escapart:

1. Atenție mare atunci când vă decideți să mergeți acolo: adresa e Matei Basarab, nu Matei Voievod; numărul 49. Altfel riscați să pățiți ca Șerban, și să vă lăsați plămânii undeva pe drum, încercând să faceți mai bine de un kilometru pe jos în zece minute, pentru a nu pierde rezervarea.

2. Atunci când intrați în cele două camere vi se va prezenta un videoclip introductiv cu povestea lor; ar trebui să fiți atenți la el, că niște oameni chiar s-au chinui să-l facă. ca nu cumva să ratați ceva ce v-ar putea ajuta pe mai departe în rezolvarea puzzle-urilor.

3. Camera Garsoniera (sună ciudat când o zic așa, știu) e destul de ușoară; și se poate face și fără să vedeți episoadele de pe Youtube. Dar cred că-i mult mai amuzantă dacă ați vedea măcar câteva înainte, așa că vă puteți apuca de treabă.

4. Eu am o problemă: de fiecare dată când intru într-o cameră mă apuc să bag mâna în sobă și să caut p-acolo; apoi cineva încearcă să-mi arate semnul ăla de do not touch de pe ea. Pentru prima oară, la Escapart soba era invelită în folie de aluminiu făcută special pentru oameni ca mine. Nu e spoiler, că nu e nimic acolo, stați liniștiți.

5. Cred c-ar fi trebuit să începem cu Patogen. Dacă Garsoniera se poate face lejer după o zi grea de muncă, cealaltă cameră necesită un nivel mult mai ridicat de concentrare și o logică limpede.

6. Nu fiți haotici, așa cum am fost noi aseară. Atunci când găsiți un obiect, ceva ce nu vă folosește pe moment, să-l puneți bine; dar nu atât de bine încât să nu-l mai găsiți apoi!

7. Ca o comparație, Garsoniera este detul de directă în abordare, cu niște rezolvări evidente pe alocuri; pe de altă parte, Patogen este o cameră foarte subtilă, fiți atenți la cum interpretați lucrurile.

8. Mi-a plăcut mai mult Garsoniera, însă tind să cred că în alte circumstanțe aș fi preferat Patogenul. Aștept pe cineva care să le facă în ordine inversă și să-mi spună ce părere are. Eu spun că cea de-a doua cameră e mult mai intrigantă, dar poate deveni foarte ușor frustrantă dacă nu îi urmezi pașii așa cum trebuie.

9. Exploratorii internetului au fost aseară, alături de mine, Alin, Ana, Șerban și Emil. Cu o evadare și o aproape-evadare, ne-am descurcat okeiuț. Însă eu am alte așteptări de la noi.

10. Aveți aici pagina pentru rezervări, n-o mai căutați voi. Am precizat că adresa corectă e Matei Basarab, nu Matei Voievod, da?

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

6 Comments

 1. Șerban

  9 iunie 2015 - 1:36 pm
  Răspunde

  Vorba lui Emil: Voievodul e mai tare ca Basarabul.
  Revenind la camere, Patogen mi s-a părut camera ce-ți fierbe creierul la foc mic, până explodează. Garsoniera e mai… pământeană și destul de logică, dar nivelul de dificultate mi s-a părut destul de mare. Zic asta pentru că, fără indicii nu cred că am fi evadat. 🙂

  • Alexandru Ion

   9 iunie 2015 - 1:40 pm
   Răspunde

   Eu cred c-am fi evadat din Garsonieră și fără indicii; dar nu după 30 de minute, ci după 50, sau p-acolo. Iar legat de Patogen, e genul de cameră pe care s-o faci într-o duminică dimineață, nu seara, după o zi la birou.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.