Malaezu.ro

17 minute de „Guardians of the Galaxy”! Au mai rămas 105

Am fost aseară la avanpremiera filmului Hercules, la Romtelecom IMAX, Afi Palace Cotroceni. Înainte de startul producţiei propriu-zise, cei de la CineForum, responsabili cu distribuţia filmului în România, ne-au oferit un exclusive look din ceea ce se anunţă un spectacol de eroi-răufăcători-comici pentru această vară. Guardians of the Galaxynoul proiect semnat MARVEL apare în România pe 8 august în 3D şi Imax 3D.

Filmul lui James Gunn aduce într-una dintre cele mai bizare, comice şi total nepotrivite alianţe existente pe marile ecrane câţiva eroi ce n-au fost şi nu doresc să fie vreodată eroi; din contră. Peter Quill (Chris Pratt), Gamora (Zoe Saldana), Rocket (voce Bradley Cooper), Drax the Destroyer (Dave Bautista) si Groot (voce Vin Diesel) sunt nimic mai mult decât o adunătură de infractori, asasini, brute, personaje malefice şi alte atribute demne de nişte răufăcători autentici. Ajunşi împreună într-o închisoare intergalactică, cei cinci eroi antagonici se văd nevoiţi să colaboreze pentru a evada. Iar planurile lor, gândite în detaliu de către un raton vorbitor!?, se vor dovedi a fi exact comicul de care un astfel de film are nevoie.

Ce-am văzut din secvenţele derulate pe marele ecran aseară: avem un copac vorbitor care ştie să spună doar trei cuvinte: i am Groot! Exact în ordinea asta; avem o Zoe Saldana ce aduce puţin a Femeia Hulk, doar că ceva mai flexibilă; avem un wrestler (Bautista) care pare într-adevăr un fel de Hulk cu creierul lui Thing (Fantastic Four) şi sentimentele unui adolescent; avem vocea lui Bradley Cooper împrumutată unui raton care doar încearcă să pară un geniu malefic (Ain’t no thing like me, except me.); şi mai e şi Peter Quill, acest erou stângaci cu alură de Johnny Bravo.

Chimia ce se încearcă a se crea între Gardienii Galaxiei pare a fi cea mai proastă idee la care s-a putut gândi cineva vreodată, interacţiunile dintre cei cinci nefăcând altceva decât a te enerva în permanenţă prin cumulul de diferenţe prezente în caracterul lor. Iar asta, da, e de bine. Exact această aparentă eroare, această încercare de a pune laolaltă o echipă de neiniţiaţi individualişti face din Guardians of the Galaxy o mult-aşteptată premieră.

Efectele speciale din filmul ce trebuie vizionat în format Imax 3D sunt de excepţie, iar coloana sonoră nu cred că putea fi aleasă mai bine.  Hooked on a Feeling, melodia celor de la Blue Swede pare să fi fost concepută acum 40 de ani special pentru filmul ăsta. Am pus mai jos un extended clip de 4 minute, ca să vedeţi şi voi distracţie.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.