Malaezu.ro

A început operațiunea „cealaltă Steaua”

Pentru că-i un haos total preaminunatul fotbal românesc, cel mai indicat ar fi să facem tot ce putem pentru a-l zăpăci și mai tare. Ieri a avut loc Războiul Clonelor, un fel de meci în care o echipă a Craiovei care n-ar fi trebuit să existe dacă nu s-ar fi dat ordine politice în sensul ăsta a fost gazda unei echipe a Stelei care ar fi trebuit să se poată lăuda c-a câștigat Cupa Campionilor în ’86 dacă n-ar fi fost Becali.

Înțelegeți unde bat, da? Adică e dezastru, iar colac peste pupăză, azi Clubul Sportiv al Armatei a dat startul înscrierilor pentru o selecționată proprie de juniori. Vorbim de o echipă care (din ce-am înțeles eu fără a cunoaște la perfecție regulamentele sportive naționale) n-are oricum voie să evolueze în eșantioanele profesioniste de fotbal, ci doar la nivel de copii și juniori.

Între timp, FCSB-ul lui Becali continuă să neglijeze cu o indolență apăsătoare departamentul dedicat creșterii unor puști care să ajute echipa (sportiv și economic) în viitor. Adică noi jucăm cu d-alde Muniru, Tahar, Tadé, d-ăștia… În condițiile astea, îmi permit și eu să-mi dau cu părerea și să pun o întrebare simplă: de ce nu s-a putut face toată operațiunea asta a armatei alături de clubul patronat de Gigi?

Pornesc de la o logică simplă: Becali are echipa mare, aia cu meciuri în Liga 1 și Cupele Europene, CSA vine cu departamentul de copii și juniori, dau la pace și fac performanță împreună. Armata se obligă să investească pe cont propriu în tinere talente (ceea ce oricum încearcă să facă), dar îi pune niște condiții de bun simț patronului. Adică peste trei ani, de exemplu, clubul să aibă datoria de a promova la echipa mare minim doi-trei jucători din Academie, anual. Apoi, logic, CSA să încaseze procent din vânzarea fiecărui stelist provenit din centrele lor.

Steaua își păstra culorile, sigla și mai știu eu ce-a avut cândva, Armata își făcea și ea de cap în sectorul de care era responsabilă, unde mai adaugi că, dac-ar fi făcut o treabă bună, în 6-7 ani majoritatea lotului stelist ar fi fost compus din tineri promovați de CSA. Și-apoi veneau băieții deștepți și îi ziceau lui Gigi: bre, nu te mai lăuda așa, că e echipa matale, că uite, opt titulari d-aici sunt crescuți de noi!

Da’ dacă nu se vrea, nu se poate, iar fotbalul românesc se scaldă într-o mocirlă cum n-aș fi crezut c-o să văd când m-am bucurat pentru Burleanu, c-a ieșit Președinte. Iar Budescu n-are ce căuta la națională nici după fazele astea.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.