Malaezu.ro

„Academia Minților Creative” e o inițiativă mișto pentru cei cu mentalitate de antreprenor

Săptămâna trecută am fost la un eveniment organizat de UniCredit Bank numit „Ziua Minților Creative”. Mi s-a părut super interesant subiectul pentru că îmbina așa cumva industriile creative cu partea asta de antreprenoriat de care eu sunt din ce în ce mai interesat în ultima vreme. Fapt pe care, ca o scurtă paranteză, îl recomand tuturor, cu precădere celor de-o vârstă cu mine, care ar putea profita foarte mult pe viitor dacă și-ar dezvolta latura asta încă de-acum.

Bun, deci ce-au făcut oamenii ăia: în mare, au lansat un program de susținere a industriilor creative din România, structurat în mai multe părți despre care o să povestesc în cele ce urmează.

Prima se numește Romanian Stories și e o platformă de promovare a antreprenoriatului creativ. Vedeți ce frumos sună asocierea asta, antreprenoriat creativ? Parcă v-ar face cu ochiul și v-ați apuca și voi de treaba pe zona asta, nu? Revenind. Acolo urmează să se strângă poveștile minților creative din România, prezentate din trei unghiuri diferite: „Poveștile noastre” e secțiunea despre proiectele și evenimentele speciale susținute de UniCredit Bank, „Poveștile lor” e dedicată poveștilor de viață și de business ale antreprenorilor creativi locali și „Povestea ta”, locul în care vă puteți scrie propria poveste pentru a-i inspira pe ceilalți.

„Academia Minților Creative”, despre care ziceam în titlu e o platformă de educație și mentorat dedicată antreprenorilor creativi care doresc să-și dezvolte businessul actual sau să pornească unul nou. Ce înseamnă asta? Oamenii înscriși acolo vor participa la cursuri și seminarii și vor fi ajutați să evolueze de niște specialiști, voluntari din cadrul UniCredit Bank și invitați din industriile creative.

Vor aborda teme ce acoperă toate aspectele necesare dezvoltării unei afaceri, precum planificarea unui business, legal, contabilitate, fiscalitate, resurse umane, marketing și comunicare, atragerea de resurse, finanțare și produse bancare, etica în business și multe altele. Cursurile din cadrul Academiei Minților Creative se vor desfășura începând cu 2017, iar detaliile privind programul, datele de desfășurare și înscrierea urmează să fie publicate în perioada următoare pe site.

Cea de-a treia inițiativă venită din partea UniCredit Bank împreună cu Decât o Revistă e lansarea Ghidului 24/7, un ghid despre viața și businessurile antreprenorilor. Aveți detalii despre el aici. Eu am răsfoit puțin cartea și mi-a plăcut ce-am văzut acolo la o primă impresie. O s-o citesc mai atent în următoarea perioadă pentru a descoperi exact ce-i de capul ei.

Până una alta, sfatul meu e să aruncați o privire peste platformele despre care am povestit aici, c-o să vedeți că se vor dovedi niște lecturi plăcute. Și-n fond, dacă ne uităm puțin peste vremea de afară pare a fi exact ce trebuie să faceți zilele astea.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.