Malaezu.ro

Află de la Jim Carrey şi Jeff Daniels cum să fii „Mai tăntălău, mai gogoman”, din 12 decembrie

La douăzeci de ani de la succesul primului film, Carrey şi Daniels se întorc pe marile ecrane cu rolurile care au revoluţionat comedia cinematografică. Lloyd şi Harry sunt acum mai tăntălăi şi mai gogomani în filmul regizat de aceiaşi fraţi Farrelly şi vin pe marile ecrane cu un scop principal imposibil de combătut: acela de a te face să răzi până la epuizare. O călătorie de un umor rar întâlnit şi două personaje aflate în situaţii hilare pe tot parcursul celor aproximativ 100 de minute de film par a reinventa în acest aproape-2015 genul comic.

Aflaţi în pragul vârstei a treia, Lloyd Christmas (Jim Carrey) şi Harry Dunne (Jeff Daniels) refac echipa fantastică ce a cucerit publicul unei generaţii în urmă cu 20 de ani. Intriga filmului este dată de scrisoarea pe care Harry o găseşte (cu o întârziere de 23 de ani) de la Fraida Felcher (Kathleen Turner) în care aceasta îl anunţă că este însărcinată. Copleşit de gândul că va fi părinte, Harry pleacă în căutarea fiicei sale ajunsă acum un adult în toată firea.

Dorinţa celor doi gogomani de a o găsi pe fată nu este doar o nevoie paternă din partea lui Harry ci şi una medicală, acesta având nevoie de un nou rinichi pe care, aparent, doar fata i l-ar putea oferi. Căutarea copilei se dovedeşte a fi pentru Lloyd şi Harry aventura vieţii lor iar cei doi se găsesc în situaţii incredibil de comice, ce oferă vieţii lor cu iz idiotic o nouă dimensiune a penibilului. Dacă începutul filmului îi găseşte pe cei doi într-un spital de boli mintale, finalul îi plasează în mijlocul uneia dintre cele mai prestigioase conferinţe ştiinţifice din lume. Acolo cei doi tăntălăi încearcă să o găsească pe frumoasa Penny Pichlow (Rachel Melvin), însă tot ce reuşesc e să dea peste cap întreaga societate ştiinţifică a Statelor Unite.

Pe parcursul filmului cei doi protagonişti descoperă atât vechi prieteni dar îşi fac şi noi duşmani, iar încercarea lor de a-i salva viaţa lui Harry găsindu-i un nou rinichi se anunţă a fi nu doar comică, ci şi periculoasă. O poveste cu iz dramatic este tratată de Carrey şi Daniels într-un stil caracteritic, plin de un umor direct şi de farse seci. Vieţile halucinante ale celor doi te fac să adopţi în acelaşi timp un poker face şocat la adresa prostiei ce învăluie tot ecranul sălii de cinema, dar nu te poate menţine pasiv astfel că te va face să râzi cu lacrimi.

Noii Lloyd Christmas şi Harry Dunne sunt de fapt vechii tăntălăi puşi acum într-o societate modernă şi nevoiţi să-şi adapteze umorul la nevoile secolului XXI. Distanţa dintre cele două filme pare a fi benefică, oferindu-le celor doi un spaţiu suficient de mare de exploatat şi o civilizaţie destul de diferită faţă de cea a anilor ’90 pe care să o marcheze. Comedia Mai tăntălău, mai gogoman (Dumber and Dumber To) intră în cinematografe de vineri, 12 decembrie, distribuită de Freeman Entertainment.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.