Malaezu.ro

Evenimente pentru studenți: AIESEC organizează YouthSpeak Forum

Trăiesc într-un mediu în care ajung ușor la mine informații despre diverse evenimente și conferințe pentru studenți. La multe dintre ele particip și eu, însă sunt și unele pe care le văd și, fără a o face intenționat, le ignor; în principal pentru că mă gândesc că eu n-am cum să ajung și trec mai departe. Ceea ce nu e ok din simplul motiv că poate alții ar fi interesați.

De aceea încerc să dau mai departe informații despre astfel de inițiative de fiecare dată când am ocazia, pentru că nu se știe niciodată prin news feedul cui ar putea să treacă. De-a lungul timpului am mai scris p-aici despre diverse evenimente adresate studenților, precum conferințele PROUD sau FSDE. Azi completez lista asta cu YouthSpeak Forum, un eveniment organizat de AIESEC pentru studenții și tinerii pasionați de problemele globale și dornici să se implice în mod activ în dezvoltarea societății.

Concret, scopul evenimentului e să aducă la un loc studenții, companiile, ONG-urile și alte instituții interesate de subiect, care să discute despre rolul tinerilor în rezolvarea problemelor globale și contribuția pe care aceștia o pot avea în atingerea celor 17 Obiective de Dezvoltare Durabilă. YouthSpeak Forum e împărțit în trei tipuri de activități:

În prima parte a zilei vor fi Key note speech-uri sau, ceva mai simplu formulat, discursuri ale oamenilor veniți din partea companiilor sau partenerilor. Apoi urmează secțiunea denumită „Panel Discussion„, unde cei prezenți pot pune întrebări; un fel de sesiune de Q&A. Apoi urmează să aibă loc studiile de caz pe tema Obiectivelor de Dezvoltare Sustenabilă. Ideea aici e că participanții se vor împărți în grupuri de lucru pentru a rezolva studiile astea de caz, iar la final vor rămâne 6 echipe care vor prezenta soluțiile găsite în fața unui juriu. Una dintre ele va câștiga, conform unei gripe de evaluare, burse în valoare de 300 de euro de persoană pentru a pleca într-un stagiu de voluntariat prin AIESEC, în care să participe în mod direct la rezolvarea unei probleme globale.

Toată povestea asta se întâmplă pe 1 noiembrie la Institutul Bancar Român. Dacă vreți să vă manifestați interesul, puteți folosi pagina evenimentului de pe Facebook și să vă înscrieți în formularul de aici; deadline-ul e 25 octombrie.

Despre 
Blogger aici, social media editor la Kooperativa 2.0, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber mai sunt și student la social media.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.