Malaezu.ro

(Alte) 10 filme pe care le aștept în 2016

Treaba era în felul următor: îmi făcusem o listă de filme pe care vreau neapărat să le văd anul care vine, filme pe care le aștept de ceva vreme. Și începusem cu Batman vs Superman, Suicide Squad, Captain America: Civil War, Deadpool sau X-Men: Apocalypse. În fine, apoi am văzut că mi-am definitivat deja lista doar cu filme cu super eroi, și am zis că nu e ok.

Astfel că le-am exclus pe toate și am făcut o listă nouă, cu alte 10 filme pe care le aștept în 2016; fără Marvel și DC, de data asta. Am să le prezint în ordinea în care urmează să-și facă debutul pe marele ecran, din ianuarie și până în decembrie.

1. The Revenant (22 ianuarie, distribuit de Odeon Film)
Filmul lui Alejandro González Iñárritu e unul dintre principalii favoriți în cursa pentru Oscar anul acesta. Cu lansarea în State fix în ziua de Crăciun, legenda lui Hugh Glass ajunge pe marile ecrane ale României abia la sfârșitul lui ianuarie, însă imediat după anunțarea nominalizărilor pentru Statueta de Aur. Protagonistul Di Caprio e și el favorit (pentru a câta oară?) să câștige premiul pentru cel mai bun actor, însă când e vorba de Leo, nimic nu e imposibil. În fine, povestea filmului e una fabuloasă: un bărbat rănit grav de un urs grizzly este abandonat de camarazii săi și se vede nevoit să se târască înapoi acasă, cuprins de o puternică dorință de răzbunare.

2. Spotlight (26 februarie, distribuit de InterCom Film)
Spotlight se include și el pe lista posibililor candidați la Oscar, oferind o poveste foarte faină: abuzurile sexuale ale preoților catolici pedofili, investigate în amănunt de o echipă de jurnaliști. Știu că sună complicat și, oricum, ceva-mi spune că așa va fi și filmul. Dar parcă mi-e dor de niște povești din acelea complexe, niște filme care au la bază o investigație jurnalistică, ceva din domeniu. Sunt student la FJSC, la urma urmei.

3. The Jungle Book (15 aprilie, distribuit de Forum Film)
Trailerul filmului ăsta m-a cucerit iremediabil! Și pe cuvânt că nu pot să-mi dau seama de ce. Apoi distribuția: Scarlett Johansson e Kaa, Bill Murray e Baloo, Ben Kingsley e Bagheera și Lupita Nyong’o e Rakcha. Îmi place mult abordarea asta Disney și cum au renunțat ei la animațiile clasice pentru copii în favoarea unor filme puțin mai dure. Nu neapărat că Jungle Book ar avea o poveste dură, dar dacă te uiți la cât de fioroase sunt animalele alea, parcă nu seamănă așa tare cu ce-ai citit în copilărie.

4. Alice Through the Looking Glass (27 mai, distribuit de Forum Film)
Din nou Disney, însă de data asta cu o continuare a unui film care mie mi-a deschis apetitul pentru sălile de cinema. N-a fost primul, dar ce-am văzut la Alice in Wonderland în 2010 mi-a plăcut mult. Abia aștept să-i revăd pe Johnny Depp în rolul Pălărierului Nebun și pe Helena Bonham Carter drept Regina Roșie. Chiar dacă e posibil că partea a doua să nu se ridice la nivelul primeia, interesul meu e în continuare unul ridicat.

5. Warcraft (10 iunie, distribuit de Ro Image)
Înainte de toate, fac precizarea asta: nu am jucat niciodată, dar niciodată, nici măcar cinci minute, vreun joc din seria World of Warcraft. M-am uitat la niște amici cum se jucau, cândva, dar n-am înțeles prea multe. Motivul pentru care aștept filmul ăsta nu e acela c-aș fi un mare fan al Universului Warcraft; ci pentru că sunt foarte curios cum va prinde unul dintre cele mai populare jocuri video pe marele ecran. Sunt multe jocuri care n-au avut succesul așteptat (Prince of Persia, Need for Speed), însă Warcraft vine și ca un prequel pentru Assassin’s Creed. Cred că de filmele astea două depinde viitorul ecranizării pentru jocurile video.

6. Now You See Me 2 (10 iunie, distribuit de Freeman Entertainment)
Am văzut prima parte; mi-a plăcut mult de tot! În nebunia mea îmi place să cred că există oameni d-ăștia, nu hoți, dar persoane care să vrăjească lumea din jur și să promoveze magia drept artă. Unde mai pui că acum, în Now You See Me 2 își face apariția cel mai de succes vrăjitor al tuturor timpurilor: Harry Potter. Tare-s curios cum se va descurca Radcliffe, fiind nevoit să facă trucuri magice fără o baghetă.

7. The Secret Life of Pets (5 august, distribuit de Ro Image)
Voi ați văzut trailerul pentru filmul ăsta? Eu nu-s vreun fan al animațiilor și, foarte probabil, nu i-am apreciat pe minioni așa cum o face lumea din jurul meu, dar cred că la trailerul ăsta m-am uitat de câteva zeci de ori. Și mă amuză la fel de tare de fiecare dată. Habar nu am cu ce poate veni filmul atât de mișto încât să-mi placă și tare sper să se ridice la nivelul trailerului. Până în august, însă, rămâne unul dintre cele mai așteptate filme ale anului pentru mine.

8. Inferno (14 octombrie, distribuit de InterCom Film)
Aștept de foarte mult timp ecranizarea cărții lui Dan Brown. Mi-au plăcut mult Codul lui Da Vinci și Îngeri și Demoni, astfel că am așteptări și de la această a treia parte a aventurilor lui Robert Langdon. Tom Hanks revine în pielea profesorului pasionat de criptologie și ajunge în Florența, acolo unde încearcă să oprească un atentat terorist care ar urma să afecteze destinul fiecărui om în parte. Dar, desigur, face toată treaba asta în stilul lui, nu în cel al lui Bruce Willis în Die Hard, iar dacă filmul se apropie de succesul primelor două părți atunci în mod cert va fi o reușită.

9. Fantastic Beasts and Where to Find Them (18 noiembrie, distribuit de Freeman Entertainment)
Ecranizarea cărții lui J.K. Rowling este cel mai așteptat film al anului pentru mine. La concurență cu Suicide Squad, dar Universul lui Harry Potter va avea mereu locul său special în sufletul meu de copil. Mi s-a făcut piele de găină când l-am auzit pe Eddie Redmayne incantând Lumos Maxima în primul trailer al filmului și nu pot să spun cât sunt de nerăbdător să mă întorc în acea lume a baghetelor magice. Sper doar ca filmul ăsta să nu-mi ruineze copilăria, căci o să-i fiu cel mai aprig contestatar.

10. Assassin’s Creed (23 decembrie, distribuit de Odeon Film)
De Assassin’s Creed tocmai ce am menționat mai sus, și continui să cred că succesul său depinde în oarecare măsură și de succesul lui Warcraft. Nici fan al jocului ăsta nu pot să spun că sunt, chiar dacă am avut niște încercări cu el prin copilărie. În schimb, aici sunt fanul poveștii. Posibil să fie un film mult mai bun decât Warcraft, însă are dezavantajul de a apărea după acesta. Dacă ar fi fost invers, cred că l-ar fi tras în sus. Ah, da: și Michael Fassbender e protagonist!

Aici găsiți și lista celor 10 filme pe care le-am așteptat în 2015. Unele mi-au plăcut, altele mi-au întrecut așteptările, însă au fost și filme care s-au dovedit a fi niște adevărate dezamăgiri.

Tagged in:, ,
Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.