Malaezu.ro

Am fost „Martorii lui Da Vinci” în escape room-ul de la RoomMania

Conform cu ce se spune pe Escape Central, camera lui Leonardo Da Vinci ar fi cam cea mai bună cameră de escape room din Bucureşti. Conform cu ce spun eu, e printre cele mai bune; pentru că nu fac topuri şi clasamente, există diferenţe şi există multe aspecte favorabile (sau mai puţin favorabile) pentru fiecare joc de escape room, şi n-ar fi corectă o delimitare exactă, ci doar una generală. Deci, da, camera lui Da Vinci de la RoomMania este printre cele mai bune din Capitală.

Proiectul lui Mikey Hash pare să prindă din ce în ce mai bine, iar acum, după o uşoară experienţă în domeniu, am reuşit să mă las fermecat de misterele Camerei lui Da Vinci. Cu toţii îl ştim pe Leo, nu personal, desigur, însă poveştile cu marele artist circulă de sute de ani şi conturează intrigi şi enigme dintre cele mai captivante. Imediat după moartea sa, în secolul XVI, Inchiziţia decide să distrugă toate secretele şi descoperirile lui Da Vinci, pentru a păstra o lume curată, aşa cum şi-o dorea Biserica. Cum sunt un adevărat admirator al artistului, m-am aventurat în atelierul său pentru a-i salva munca de percheziţia inchizitorilor, însă am avut la dispoziţie doar 60 de minute înainte ca aceştia să ajungă şi să mă.. ardă pe rug!

Vorbim de RoomMania (Romania? V-aţi prins?), acest escape room care pe mine m-a fascinat încă de la primul schimb de priviri. Dar pentru că momentan am să vă povestesc strict despre camera maestrului Leo, nu vreau să fac altfel de precizări. Decorul! Decorul e fascinant! Realitatea secolului XVI este redată impecabil în interiorul camerei, detaliile sunt bine puse la punct, iar elementele străine nu-şi au locul. Camera este completată de o serie de efecte cu care nu m-am mai confruntat prin alte locuri, fapt care merită lăudat; însă nu intru în mai multe detalii.

Puzzle-urile ce compun camera (a nu se citi puzzle-uri clasice) sunt de asemenea uşor diferite de ce-am mai experimentat până în prezent, însă ceea ce m-a impresionat cu adevărat la RoomMania este modul în care poţi participa la camerele lor.

Poţi alege varianta clasică, cu indicii limitate (în funcţie de numărul membrilor unei echipe), în cazul în care aveţi experienţă, sau o reputaţie la care ţineţi şi vreţi să vă descoperiţi adevărata valoare de învingători, sau varianta în care veţi primi ceva mai mult ajutor (nu informaţii directe, ci doar mici indicaţii), tocmai pentru a putea reuşi să terminaţi camera în timp util şi pentru a vă bucura de o experienţă totală a jocului. Am apreciat acest lucru tocmai pentru că prefer, chiar dacă împins de la spate uneori, să descopăr singur provocarea cu care mă confrunt, decât să îmi fie explicată pe repede-înainte la finalul jocului.

Echipa Martorii lui Da Vinci s-a bucurat de o experienţă cu adevărat unică în camera maestrului Leonardo. Alături de Adriana, Emil, Irina, Sonia, Radu şi Miki am evadat cu exact 6 secunde înainte de final. Vă recomand să lăicuiţi pagina de Facebook RoomMania şi să aruncaţi un ochi şi pe site-ul lor. Preţurile sunt diversificate, astfel că oricine poate încerca să evadeze! 40 de lei de persoană pentru grupurile formate din 3-7 membri sau o ofertă foarte atractivă de 25 de lei de student sunt doar câteva dintre variantele pe care le aveţi în cazul în care alegeţi RoomMania.

Bonus: în scurt timp vă voi povesti şi de cea de-a doua cameră de acolo, Sonata!

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.