Măcar examenele de escape room să le promovez și eu, dacă altfel nu se poate. Sâmbătă dimineață mi-am susținut ultimul examen la facultate de pe anul ăsta. La doar câteva ore distanță am simțit cum viața mea își pierde din sens, iar simplul gând că nu mai am niciun examen pentru care ar trebui să mă pregătesc s-a dovedit a fi mai periculos decât bibliografia în sine. După ce am prins o așa dragoste de celebrul amfiteatru R3 de la Universitate am zis că e tocmai momentul potrivit pentru a mai susține un ultim examen; unul cu susul în jos!
La ora la care scriu acest articol am 48 de jocuri de escape room la activ; însă abia acum, după ce am participat la mai bine de 40 de (încercări de) evadări, am reușit să mai bifez o premieră care pe mine, trebuie să recunosc, mă gâdilă așa peste orgoliu. Ca să fie foarte clar ce ispravă am făcut, am avut ocazia să inaugurez o cameră de escape room, să fiu cum ar veni primul om (pe lângă testeri, desigur) care intră într-însa și încearcă să-i dea de cap.
Camera se numește The Exam, că tot vă ziceam eu încă din titlu despre idee și, așa cum am menționat, am reușit s-o promovez; pe ea, pe cameră. N-am fost singur, să fie clar, căci la orice examen munca în echipă e importantă! Am fost flancat de Șerban și de Alin, în fața mea a stat Diana iar în spate Adina, și împreună am pus la punct un sistem de promovare a examenelor cum nu s-a mai văzut.
The Exam este o cameră foarte inteligentă; cred că-i printre cele mai inteligente pe care le-am jucat. Vorbesc acum de modul în care se corelează puzzle-urile, deducțiile pe care sunteți nevoiți să le faceți și felul în care va trebui să asociați diverse elemente ale camerei pentru a putea progresa. Ca s-o zic mai pentru studenți, camera reprezintă o combinație de grile simple, multiple, întrebări deschise și exerciții de sinteză. Adică de la ușor la greu le-aveți pe toate. Și mă gândesc c-ar exista în echipa voastră unul care să le aibă cu poveștile lungi și să fie bun la sinteze, altul mai intuitiv așa pentru grile, cineva care să vadă printre rânduri și să completeze spațiile punctate, mă-nțelegeți voi.
Fiind prima echipă de-a făcut camera, apăi evident că Blogbusters (ăsta e numele nostru de record) a stabilit și cel mai bun timp: 48 de minute. Deși mă doare sufletul să vă anunț, camera poate fi făcută și mai rapid de-atât, deci cred c-o să ne cadă recordul destul de repede. După Examen am intrat în cea de-a doua cameră; și ce cameră!
˙sns uı lnsoɾ nɔ nɐs ؛soɾ uı lnsns nɔ ǝɯıƃǝɹʇuı uı ǝʇsǝ ıs uʍop ǝpısdn ǝʇsǝɯnu ǝs ɐnop ɐ ɐɹǝɯɐɔ ıɔǝp
N-ați înțeles nimic, nu? Nici noi. Deci camera a doua se numește Upside Down și este în întregime cu susul în jos; sau cu josul în sus. Camera e viu colorată, iar senzația ce te cuprinde atunci când faci primii pași în interiorul ei este una dintre cele mai interesante cu care m-am confruntat eu la escape room-uri. Pe tot parcursul jocului simți că ești puțin fucked up, dar nu în sensul acela rău, ci doar că-ți vine să te pui în cap ca să înțelegei ce ai de făcut mai departe. Camera este grea, nu vă mint, și tot ce veți găsi acolo, fiecare element cu care vă veți confrunta pe parcursul celor 60 de minute va fi cu susul în jos.
De-aici n-am reușit să evadăm în timp util, doar la câteva minute după terminarea orei regulamentare, însă repet, nimic nu se compară cu senzația trăită. Ambele camere se găsesc la Exitus, cel mai nou escape room din oraș. Îi atât de noi încât în clipa în care eu vă scriu aceste rânduri încă nu s-a deschis. De sâmbătă, 27 iunie, cele două camere vă așteaptă cu ușile deschise (până intrați în ele); dacă The Exam are deja record, la Upside Down sunteți liberi să-l stabiliți chiar voi! Intrați voi pe site pentru a afla toate informațiile de care aveți nevoie, despre prețuri, adresă și rezervări.
1 Comentariu