Malaezu.ro

Am văzut varianta animată a filmului „Stăpânul Inelelor”

Se numește Dragon Nest: Warriors’ Dawn și este o animație fantasy 3D produsă în China. Teoretic, ea n-ar trebui să aibă legătură cu cele două trilogii ce au la bază cărțile lui Tolkien (Lord of the Rings și The Hobbit), însă la cum cunoaștem noi poporul asiatic, sunt sigur că acestea au sfârșit ca sursă de inspirație.

Întâi de toate avem acel univers imaginar gândit în jurul animației, ocupat de mai multe popoare precum oamenii, elfii ori bestiile – un fel de orci, așa. În Altera (altă Terra, gen; jocuri de cuvinte) elfii și oamenii sunt nevoiți să se alieze pentru a înlătura o amenințare comună; astfel se conturează o adaptare modernă a frăției din LoTR, care-l are ca protagonist pe Lambert în locul lui Frodo.

Pe scurt, în jurul său se strâng mercenarul Barnak, cei doi frații Gerrant și Argenta, un mag, o prințesă și o vrăjitoare, dar și Liya, o luptătoare elfă. Rolul lui Thorin – din trilogia The Hobbit – este acum preluat de Velsekud, un lider neînfricat care visează în secret să devină stăpânul Alterei.

Urmează drumul inițiatic pe care echipa e nevoită să-l parcurgă, plin de pericole și de neprevăzut, în care membrii frăției au ocazia să se cunoască mai bine și să lege prietenii (sau povești de dragoste; ce contează că-i o animație). Revenind la amenințarea aceea comună despre care am amintit anterior, ea se constituie în remodelarea lui Smaug: un nou dragon extrem de periculos este pe punctul de a se trezi și de a distruge pacea și echilibrul Alterei.

Efectele 3D aduc un plus animației, care încântă prin secvențele de luptă și cadrele slow motion. În ciuda genului, nu pot să spun că este o producție pentru copii – poate mai degrabă pentru băieții mai mari de 12 ani, pasionați de demoni, monștri și lupte de tot felul. Apoi, modul în care au fost realizate personajele mi-a adus aminte de celebrul joc Final Fantasy.

Animația Cuibul dragonului intră în cinematografe începând cu weekendul viitor (pe 16 octombrie, mai exact), în format 3D și dublată în limba română, distribuită fiind de Ro Image. Sincer, nu știu dacă faptul c-am revăzut ideea din Stăpânul Inelelor în format animat e un lucru bun sau unul rău. Nu pot spune că m-a dat pe spate, dar știu cu siguranță c-am urmărit animații mult mai proaste; măcar cea de față are un subiect interesant.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.