Malaezu.ro

Animaţia „The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water” ajunge pe uscat începând cu 6 februarie

După debutul de pe micul ecran de la sfârşitul anilor ’90, buretele de mare cu pantalonii pătraţi păşeşte timid pe marele ecran în 2004, cu primul său film. La mai bine de zece ani distanţă, continuarea lui The SpongeBob SquarePants Movie îi găseşte pe protagonişti în faţa unei crize existenţiale în oraşul subacvatic Bikini Bottom. Pentru a potoli foametea ce se instaurează în adâncul Oceanului, SpongeBob şi echipa sa ies la suprafaţă, acolo unde au parte de o confruntare pe cinste cu piratul Burger Beard.

Cel de-al doilea film dedicat celui mai cunoscut burete de mare din lume este doar parţial o animaţie, având scene semnificative petrecute departe de apele mărilor, la suprafaţă. Intriga sa este dată de prezenţa piratului Burger Beard (Antonio Banderas) pe o insulă misterioasă, acolo de unde reuşeşte să fure cartea cu poveştile lui SpongeBob şi ale amicilor săi. În timp ce Burger Beard citeşte despre aventurile buretelui de mare unor pescăruşi care cântă, pe marele ecran este prezentată originea poveştii lui SpongeBob Pantaloni Pătraţi (voce Tom Kenny).

Duelul dintre acesta şi Plankton (voce Mr. Lawrence) pentru reţeta secretă a burgerilor locali este redat într-o manieră comică şi caracteristică desenului animat originar. Însă atunci când reţeta dispare din seiful lui Mr. Krabs (voce Clancy Brown) panica pune stăpânire pe locuitorii din Bikini Bottom. Acuzaţi de furtul acesteia, SpongeBob şi Plankton încearcă să lucreze împreună pentru a-şi demonstra nevinovăţia şi a găsi faimoasa reţetă.

Aventurile lor într-o societate lipsită de speranţă şi viitor îi poartă în direcţii nebănuite. Lucrul în echipă între doi cândva-inamici se dovedeşte a fi o adevărată provocare, la fel cum vor fi şi numeroasele lor încercări de a-şi demonstra nevinovăţia în faţa unor făpturi marine ajunse în pragul disperării. Pornind de la originea creaţiei, acolo unde Dumnezeul local este un delfin plictisit, şi până la un viitor postapocaliptic, SpongeBob îşi parcurge călătoria în mai toate direcţiile posibile.

Nimic nu avea însă să se compare cu evadarea din cotidian şi păşirea pentru întâia dată pe nisipul fin al ţărmului american. SpongeBob: aventuri pe uscat 3D se transformă dintr-o animaţie totală într-una parţială, iar protagoniştii săi capătă puteri nebănuite şi devin super eroi. Duelul cu Burger Beard va fi doar apogeul călătoriilor lor, în timp ce relaţiile dintre personaje vor suferi schimbări abrupte de-a lungul poveştii.

The SpongeBob Movie: Sponge Out of Water este produs de Paramount Animation şi Nikelodeon Movies şi distribuit în România de Ro Image. Începând cu 6 februarie el poate fi găsit în cinematografe în format 3D, atât în varianta subtitrată (pe care am văzut-o eu aseară la CinemaCity Cotroceni) dar şi dublată (aşa cum a rulat în Băneasa).

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.