Malaezu.ro

Am văzut Ant-Man and the Wasp ca să înțeleg de ce nu au participat cei doi la Infinity War

Cine zice că-i ușor și simplu și chiar haios pe alocuri s-o arzi geek și să-ți dai cu părerea despre chestii care țin de popular culture uită că, din când în când, mai trebuie să faci și sacrificii din punctul ăsta de vedere. Ca de exemplu atunci când lansează DC orice film în care nu apare Gal Gadot sau când lansează Marvel un film cu Ant-Man.

Dar asta e doar o părere personală căci dacă mă întrebi pe mine, și practic fix asta faci din moment ce citești ce scriu eu, impactul pe care-l are Omul Furnică în Universul Cinematografic Marvel e același pe care l-a avut Messi la ediția asta de Campionat Mondial. Doar că Kevin Feige trebuia să umple cu ceva calendarul între două răfuieli cu Thanos, iar Ant-Man era singurul disponibil încă de pe vremea în care Marvel nu mai avea și altă insectă care să poată salva situația.

Acestea fiind spuse, am două vești proaste pentru tine. Prima dintre ele e aceea că Ant-Man and the Wasp nu e Avengers 4; a doua dintre ele e că nu-i nici măcar Captain Marvel, deci în cel mai bun caz e „filmul ăla de după Infinity War și înainte de Captain Marvel.” Apropo, își mai aduce cineva aminte cu ce a contribuit personajul lui Paul Rudd la dezvoltarea MCU după primul său film? Exact.

Ok, filmul stă bine cu caterincă, glumițe la care se râde, punctează la entertainment și vine cu niște efecte vizuale văzute mișto în IMAX. E o secvență în care Evangeline Lilly, în forma ei de viespe, face parkour peste niște cuțite, mi-a plăcut. Ceea ce vreau să zic e că filmul nu-i rău, dar la fel ca Sergio Ramos când îți dă un gol cu capul în minutul 90 după ce tot el a făcut penalty în minutul 3, nu-i nici bun. Iar eu îmi cer scuze pentru deja a doua referință fotbalistică a ultimelor 300 de cuvinte.

Dacă ești fan Marvel probabil că te întrebi de ce nu a participat Ant-Man la Infinity War. Nu te aștepta ca filmul ăsta să-ți explice foarte bine motivele. Dacă stai să culegi niște interviuri și declarații ale oamenilor din spatele proiectului o să descoperi că au zis de mai multe ori că pur și simplu nu au vrut. Nu există o explicație concretă de genul „Hulk nu a participat la Civil War pentru că era în spațiu.”

Singurul motiv e acela că povestea lui Ant-Man e adresată copiilor mai mult decât o fac poveștile celorlalți supereroi și are un tone of voice aparte. Astfel oamenii au zis (și pe deoparte le dau dreptate) că nu-i tocmai ok să-l includă într-o poveste matură, cu final trist, iar apoi să spună o poveste veselă cu un supererou care a sfârșit tragic într-un film anterior. Și prin sfârșit tragic nu mă refer neapărat că s-a ales praful de el, ci că în general sfârșitul din Infinity War e… tragic.

Altfel filmul e ok. Îi lipsește un villain. Hannah John-Kamen e decentă în costumul lui Ghost, dar personajul în sine e departe de a se putea considera unul negativ. E mai degrabă o victimă. Povestea în sine nu are o motivație, o intrigă bine stabilită. Sunt Hank Pym și Hope Van Dyne care vor să-și găsească soția și respectiv mama, dar parcă nu-i ce trebuie. În rest, cum ziceam, o să râzi dacă-ți place umorul făcut de Marvel în general. Sau n-o să râzi dacă nu-ți place.

Tagged in:, , ,
Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.