Malaezu.ro

Tot ce trebuie să știi despre noul serviciu de streaming Apple TV+

Încet, încet ne apropiem de lansarea noilor servicii de streaming ce ne-au fost băgate pe gât în ultima vreme. Mai sunt două săptămâni până la apariția Disney+ (pe 12 noiembrie), în timp ce HBO Max a comunicat recent că va fi disponibil undeva prin luna mai 2020.

Până atunci, însă, prima platformă care se va lansa va fi Apple TV+, chiar pe 1 noiembrie. În funcție de ziua în care citești articolul ăsta, lansarea Apple TV+ poate fi mâine, azi, ieri și așa mai departe. Iar acum c-am lămurit din start data lansării, hai să trecem mai departe la lucrurile care ne interesează. Precum…

 

Cât vor costa abonamentele Apple TV+

Prețurile pentru noul serviciu de streaming sunt super ieftine comparativ cu Netflix, la doar 5 dolari pe lună. Mai mult, pentru fiecare dispozitiv Apple nou achiziționat după data de 10 septembrie (Apple TV, iPad, iPhone, iPod Touch sau Mac) vei primi automat un abonament pe un an de zile gratuit. Cu toate astea, Apple TV+ îți oferă doar 7 zile gratuite în momentul în care îți faci abonamentul (cel normal, nu cel primit prin achiziționarea unui produs), spre deosebire de cele 30 de zile oferite de Netflix. 

 

Unde va fi disponibil Apple TV+ 

Asta-i partea tricky, să zicem așa. Pentru că, în ciuda faptului că platforma va fi disponibilă în peste 100 de țări din toată lumea, inclusiv în Republica Moldova, în momentul lansării nu va putea fi accesată și din România. Găsești aici lista completă.

 

Cum poți avea acces la Apple TV+

Platforma poate fi accesată pe orice iPhone, iPad sau iPod touch cu sistem de operare iOS 13 sau mai nou, precum și pe orice Apple TV cu tvOS 13 sau mai nou. Pe lângă dispozitivele Apple propriu-zise vei putea accesa serviciul folosind orice smart tv care suportă aplicația Apple TV, de pe Mac-uri ce utilizează sistemul de operare Catalina sau direct din browser, de pe Chrome, Firefox și Safari, la adresa tv.apple.com.

 

Ce poți urmări pe Apple TV+

Probabil că, dincolo de prețuri și disponibilitate, cel mai mult ești interesat de conținutul pe care-l oferă platforma. Eu zic că n-o să fii dezamăgit. Deși Apple n-a oferit cifre concrete cu privire la numărul de filme și seriale disponibile, a prezentat suficient de multe titluri care să-ți atragă atenția.

 • See: cel mai important serial Apple îi are ca protagonist pe Jason Momoa și pe Alfre Woodard; are loc undeva la 600 de ani în viitor, într-o lume decimată de un virus care a orbit întreaga populație a planetei. 

 • The Morning Show: o dramă produsă de Reese Witherspoon și Jennifer Aniston, în care cele două joacă alături de Steve Carell; așa cum îi spune și titlul, este povestea știrilor de dimineață care setează cursul zilei pentru o mulțime de americani.

 • Dickinson: o comedie neagră despre restricțiile și preconcepțiile societății, așa cum sunt ele privite de ochii rebeli ai poetei Emily Dickinson.

 • For All Mankind: serialul exploatează ideea explorării spațiale ca obiectiv principal al Statelor Unite, într-o lume în care descoperirea spațiului și a planetelor din jurul Pământului reprezintă o constantă.

 • Ghostwriter: bazată pe seria originală cu același nume, producția originală Apple urmărește relația dintre patru copii și o fantomă pe care aceștia o găsesc într-o bibliotecă; împreună, ei eliberează diverse personaje fictive din literatură în lumea reală.
 • Oprah Winfrey: cunoscuți autori din toată lumea intră în dialog cu Oprah pentru a pune împreună bazele celui mai larg și important club de lectură din lume.
 • Servant: un thriller psihologic semnat de M. Night Shyamalan (Glass, Split, The Sixth Sense) ce urmărește viața unui cuplu nevoit să se confrunte cu consecințele unei tragedii ce deschide uși către paranormal.
 • The Banker: filmul îi are ca protagoniști pe Anthony Mackie și Samuel L. Jackson, doi antreprenori afro-americani nevoiți să suporte limitările rasiale ale anilor ’50 în timp ce oferă adăpost comunității de culoare pe teritoriul Texasului.
 • Hala: filmul urmărește povestea unui student care încearcă să găsească echilibru între tradițiile musulmane și stilul de viață suburban caracteristic aproape oricărui adolescent; producția a fost selectată în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Toronto și a Festivalului de Film Sundance.

 

Alte informații relevante

 • Programele originale Apple vor fi disponibile și în 4K, deci dacă ai un device care suportă asta, te poți bucura de ele la o super calitate.
 • Vei putea descărca programele favorite pentru a le urmări offline, opțiune disponibilă și pe Netflix.
 • Apple TV+ nu include reclame de niciun fel, deci poți sta liniștit cu privire la aspectul ăsta.
 • Un singur abonament Apple TV+ poate fi accesat de până la 6 persoane cu ajutorul opțiunii Family Sharing. Totuși asta implică ideea ca fiecare Apple ID conectat la cont să fie asociat unui singur card de credit, deci n-o să-ți poți oferi abonamentul chiar oricui, la fel ca pe Netflix.
Tagged in:,
Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.