Malaezu.ro

Ce trebuie să știi despre ASUS ZenFone 4 Max, smartphone-ul care se încarcă o dată la două zile

Taiwanezii de la ASUS mi-au atras atenția prima oară acum vreo doi ani cu ZenFone 2, un smartphone pe care l-am avut pentru aproape un an și care stă și acum băgat într-un sertar, funcționează fără probleme, doar că între timp am câștigat eu un alt telefon și l-am înlocuit. Toamna asta au lansat gama ZenFone 4, care mi-a atras la rândul ei atenția prin câteva specificații pe care o să le detaliez mai jos.

Pentru că veneam după mai bine de un an de utilizare a unui telefon cu baterie de 6.000 mAh pe care-l încărcam o dată la două zile, chiar trei în perioade de inactivitate am căutat în mod special să-l înlocuiesc cu un smartphone care să se ridice la același nivel și cu care să pot pleca liniștit dimineață de-acasă fără să-mi fac griji că mă lasă bateria până seara când mă întorc.

Revenind la gama ZenFone 4, trebuie să știi întâi de toate că este compusă din mai multe telefoane, în funcție de nevoile tale: bineînțeles că ai ZenFone 4 clasic, găsești ZenFone 4 Selfie, despre care numele cred că spune totul, ZenFone 4 Pro, care e vârful de gamă și vine cu un procesor de top, Snapdragon 835 și, nu în ultimul rând, ZenFone 4 Max, smartphone-ul cu baterie de 5.000 mAh care se plia ca o mănușă pe nevoile mele. Pe scurt despre fiecare produs poți citi aici, însă eu mă rezum doar la ultimul, cel pe care l-am cumpărat acum mai bine de o lună și de care m-am atașat pe loc.

Cum ziceam, principala caracteristică a lui ZenFone 4 Max e bateria aia uriașă care ține lejer două zile, chiar trei dacă nu-i acorzi prea mare atenție telefonului. Am prins eu la un moment dat un weekend în care eram prea obosit să ies din casă și am stat toată ziua în pat, uitându-mă la seriale și verificând feedul de Facebook periodic pe telefon; îl încărcasem într-o joi seară și m-a ținut bateria fără probleme până duminică seară, când a trebuit să-l „pregătesc” pentru ziua de luni.

Au fost și zile în care l-am folosit intens, ca atunci când am fost la Webstock, am plecat de acasă pe la 7 dimineață și m-am întors undeva pe la miezul nopții. A fost o zi în care m-am bazat exclusiv pe telefon pentru că nu aveam laptopul cu mine, am fost destul de activ, iar bateria m-a ținut lejer până am ajuns acasă. Apropo de asta, n-am băgat niciodată o baterie externă în el, n-am avut nevoie. Bonus, eu îl țin aproape permanent conectat prin Bluetooth la smartwatch, plus că de fiecare dată când sunt pe drumuri îl conectez tot prin Bluetooth și la căștile wireless. Ambele funcționează fără probleme.

Conform prezentărilor de pe site-ul oficial bateria durează până la 46 de zile în stand-by pe 4G, 40 de ore de convorbiri în 3G, 22 de ore de redare a conținutului video și 24 de ore de navigare pe internet prin wi-fi. Pe lângă asta, cei de la ASUS i-au oferit telefonului și niște tehnologii gândite tocmai pentru a proteja bateria, gen protecție la temperatură sau împotriva supra-voltajului (care-i una dintre principalele cauze ale erodării în timp a bateriilor telefoanelor).

ZenFone 4 Max vine cu dual camera pe spate, o inovație care este momentan la început de drum, însă văd că începe să câștige teren. Camera principală are 13 MP, iar cea secundară aduce un boost al unghiului de fotografiere care atinge 120°. De altfel e super ușor să schimbi între cele două camere în funcție de obiectivul pe care vrei să îl fotografiezi, tot ce ai de făcut e să apeși un singur buton.

Camera wide nu are același nivel de calitate ca cea principală, însă cu puțină ajustare scoate niște poze chiar bune; eu folosesc Snapseed pentru treaba asta, iar mai jos poți vedea cum arată o panoramă a cartierului Pantelimon trecută printr-un unghi de 120°. Și poza aia de la începutul articolului cu câmpia peste care am adăugat eu câteva elemente grafice e făcută tot cu camera wide și nu e deloc editată.

N-am avut dificultăți nici în a face fotografii în spații luminate slab (știu că și asta e o problemă în cazul multor telefoane), iar la selfie-uri nu mă pronunț, că nu prea fac; adică aproape deloc. Oricum are cameră frontală de 8 MP cu bliț și autofocus, deci te poți folosi și de ea la nevoie. Pentru mai multe poze făcute cu ZenFone 4 Max te invit să arunci un ochi și pe contul meu de Instagram.

Alte informații care s-ar putea să te intereseze: ZenFone 4 Max rulează pe Android 7.0 Nougat, iar cei de la ASUS au zis că-i vor face în curând și update la Oreo; între timp al meu s-a actualizat la Nougat 7.1. Pe lângă asta vine cu interfața ZenUI 4.0, care arată genial. Dacă te-ai mai „lovit” de ZenUI până acum probabil că știi despre ce vorbesc. Are diagonală de 5.5 inchi, procesor Qualcomm Snapdragon 430 și 3GB RAM, însă mai multe detalii tehnice poți găsi direct aici.

Are un preț mai mult decât accesibil, în jurul a 1.200 de lei, iar mie mi se pare ideal pe zona de browsing, indiferent că vorbim de Facebook, mail sau Chrome. Acum depinde și ce vrei tu să faci cu un telefon, pentru că eu fix pentru asta l-am luat, am nevoie de la el să mă scape de grija bateriei, să facă niște poze decente, care să strângă like-uri pe Facebook și dacă nu sunt făcute cu un DSLR și să-mi permită să stau conectat în permanență la principalele aplicații pe care le folosesc.

Apropo de subiect, cei de la ASUS organizează și anul ăsta concursul de fotografie destinat utilizatorilor de ZenFone. Tema ediției e #WeLovePhoto, iar printre premii se numără bineînțeles trei telefoane din gama ZenFone, plus niște baterii externe ZenPower PRO. Găsești mai multe detalii aici.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

2 Comments

  1. Clara

    31 mai 2018 - 3:48 pm
    Răspunde

    Dar cum faci ss

    • Alexandru Ion

      1 iunie 2018 - 1:14 pm
      Răspunde

      Apeși simultan pe butonul de lock screen și pe cel de volume down. 😀

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.