Malaezu.ro

Atunci când Clopoţica descoperă legenda Bestiei de Nicăieri

Animaţia cu Tinker Bell mi-a adus aminte de copilărie mai mult decât au reuşit altele la vremea lor. Neverland-ul lui Peter Pan, momentele în care îmi savuram cartofii prăjiţi în faţa unui televizor cu tub doar pentru a vedea ce mai fac băieţelul zburător şi gaşca, sunt amintiri de care nu doresc să scap. Iar continuarea unor astfel de basme moderne reprezintă certitudinea că nu-ţi vei pierde copilăria, cât timp le urmăreşti. În Tinker Bell and the Legend of  the NeverBeast cunoaştem o altă faţă a tărâmului zânelor, o aventură ce vorbeşte de la sine despre legătura dintre înaripate şi animalele din jur.

Animaţia Clopoţica şi legenda Bestiei de Nicăieri duce mai departe aventurile zânelor, însă oferă o nouă direcţie poveştii. Privim de această dată către o nouă protagonistă ce îi ia locul Clopoţicăi, zâna costumată în verde ajungând acum în plan secund. Fauna (voce Lucy Liu) este zâna responsabilă cu animalele, însă naivitatea sa, pusă alături de sufletul ei mare, aduce mai multe necazuri decât bucurii. O lume simplă a zânelor, în care toată lumea ştie ce are de făcut şi încearcă s-o facă la perfecţie este zdruncinată de apariţia unei creaturi ciudate, bântuită de o legendă deloc pe placul zburătoarelor.

Atunci când Fauna găseşte în pădure un animal ciudat, instinctul ei o îndeamnă să se apropie de acesta şi să îl cunoască mai îndeaproape. Prietenia dintre ea şi o bestie sălbatică nu poate fi privită deloc cu ochi buni de restul comunităţii, mai ales în urma unor greşeli trecute comise de Fauna. În timp ce ea, Clopoţica (voce Mae Whitman) şi prietenele lor vor încerca să protejeze Bestia de Nicăieri, zâna Nyx (voce Rosario Dawson) o va vâna şi va încerca să o elimine. Legenda ce se abate asupra animalului ciudat îl înfăţişează pe acesta drept aducătorul dezastrului în lumea zânelor, însă câteva mituri locale nu o vor împiedica pe Fauna să facă tot ce îi stă în putere pentru a-şi proteja noul prieten.

Efectele 3D sunt bine aşezate pentru o animaţie, deşi povestea este destul de simplă şi des întâlnită. În mod sigur cei mici vor fi încântaţi de noile aventuri ale Clopoţicăi, iar cele doar 75 de minute de film nu îi vor plictisi; nici pe ei, nici pe părinţi. Animaţia va putea fi urmărită în cinematografe atât în varianta dublată cât şi subtitrată, la varianta în română ajutând Aylin CadirAndreea Bibiri şi Cătălina Mustaţă.

De azi începând, Clopoţica şi legenda Bestiei de Nicăieri a intrat în cinematografele din toată ţara, distribuit fiind de CineForum. Deşi are un public ţintă destul de restrâns, nu îl va dezamăgi, reprezentând o alegere chiar bună pentru un weekend de primăvară la cinema.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.