Malaezu.ro

Premiile Oscar vor avea parte de o nouă categorie: Best Popular Film

Știrea pe scurt arată în felul următor: membrii Academiei au decis ca începând cu ediția din 2019 a Premiilor Oscar să adopte câteva schimbări, printre care limitarea la doar trei ore de emisie și adăugarea unei categorii noi intitulată pompos „Outstanding Achievement in Popular Film”; sau, pe scurt, Best Popular Film. Poți citi mai multe aici.

Ăsta a fost momentul în care lumea a luat-o razna, practic toți americanii s-au oprit din orice altceva făceau, au uitat de Trump și de orice alte griji ar avea țara aia și au început să aibă păreri pe tema Premiilor Oscar. Lucru care, evident, e fix ceea ce-și doresc cei care se ocupă de Premiile Oscar, mai ales după o ediție din 2018 insipidă, la finalul căreia nu ai rămas cu absolut nimic.

În general oamenii nu-s de acord cu categoria asta din motive diverse: unii zic că-i făcută special pentru a câștiga și Black Panther un premiu pentru că Academia nu are „curajul necesar” (am citat aproximativ din părerile oamenilor de pe Twitter) să-l nominalizeze la Best Picture, alții zic că nu ar trebui să existe o departajare între un film artistic și un film comercial și că ambele ar trebui să pornească cu șanse egale, în timp ce de partea cealaltă sunt oamenii care spun că momentul în care a fost adăugată o categorie pentru cel mai popular film reprezintă momentul în care Oscarurile au devenit un fel de MTV Awards.

Practic în funcție de tabăra în care te afli vei fi nemulțumit de decizia Academiei. Dacă ești elitist vei considera că un film Star Wars ar pângări un ritual sacru cum e cel de decernare a Premiilor Oscar, dacă ești atras de aspectul comercial al problemei vei considera că premiul ăsta e unul de consolare și că nu-i ok să existe o astfel de delimitare.

Eu cred că cei de-acolo s-au gândit foarte bine la cum ar putea reinventa un eveniment care nu mai atrage pe nimeni din afara unei bule din ce în ce mai restrânse. Vremurile în care lumea făcea glume cu DiCaprio au apus, iar asta a cumulat cu faptul că ultimele ediții au fost acaparate de subiecte rasiale, gen campania Oscars so White sau discuțiile despre imigranți.

Oamenii refuză pur și simplu să se uite la un show în care niște actori pe care poate-i îndrăgesc sau poate nu urcă pe scenă pentru a vorbi despre drepturile omului și despre discriminarea cu care s-au confruntat. Nu neg faptul că problemele astea sunt reale și că ar trebui aduse în atenția opiniei publice, însă felul în care au fost scoase ușor forțat în față în ultimii ani nu a ajutat prea mult.

Așa că acum, indiferent de motivele închipuite de oameni și de reacțiile lor în social media, Academia aduce un suflu proaspăt evenimentului cu riscul de a-i fura o parte din identitatea construită în aproape 100 de ani. Și momentan pare să le iasă, că lumea vorbește despre asta și cu siguranță că cei mai mulți se vor uita la Premiile Oscar doar pentru a vedea care-i cel mai popular film al anului; și evident că vor avea păreri și după despre cum n-a meritat ăla de fapt.

Între noi fie vorba, de ce ar lua Black Panther premiul ăsta în fața lui Infinity War? Nu zic de alte filme, mă rezum strict la o comparație între două producții Marvel.

Foto: MovieWeb

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.