Malaezu.ro

Tot ce trebuie să știi despre noul sezon Black Mirror

Cred că Black Mirror a ajuns, după sfârșitul serialului House of Cards, să fie cea mai populară producție Netflix. Posibil să fi auzit de ea până acum, dar dacă nu știi exact de unde s-o iei am să încerc să-ți rezum eu subiectul pe scurt.

Black Mirror e o antologie de povești cu iz tehnologic bazate pe viitorul apropiat în care social media, roboții, microcipurile sau alte minunății tehnologice schimbă regulile și modul în care funcționează societatea. Episoadele sunt independente unul de celălalt, deși creatorul Charlie Brooker a confirmat că există un univers comun în care se întâmplă toate.

La finalul lui 2018 Black Mirror a surprins piața de online streaming odată cu lansarea lui Bandersnatch, primul film interactiv produs de Netflix, în care utilizatorii puteau alege continuarea poveștii. Acum serialul a ajuns la sezonul cu numărul cinci și, din punctul meu de vedere, luat per ansamblu, cred că-i cel mai bun de până acum.

Noul sezon vine cu trei episoade și trei protagoniști cu nume impresionante: Anthony Mackie (cunoscut pentru rolul lui Falcon în filmele Marvel), Andrew Scott (principalul antagonist al serialului Sherlock) și Miley Cyrus. Cele trei episoade sunt super diferite ca poveste, atmosferă și impact tehnologic, în ideea în care, dacă unul dintre ele vine cu un vibe ușor futurist, un altul îți dă senzația că s-ar putea întâmpla chiar mâine dimineață.

 

Striking Vipers 

În episodul ăsta vei vedea cum doi prieteni vechi, aflați acum fiecare pe drumul său, cu cariera și familia sa, sunt legați de pasiunea pentru un joc online gen Mortal Kombat. Anthony Mackie și Yahya Abdul-Mateen îți pun la îndoială convingerile și-ți ridică semne de întrebare destul de greu de anticipat până acum despre impactul pe care-l au un joc video și o poveste virtuală asupra vieții tale reale. Cu toții credem că suntem capabili să delimităm mediul online de cel offline și reușim să ne separăm cele două laturi până în momentul în care realizăm că ne asemănăm mai mult cu personajul nostru din Sims decât cu cel care-l controlează.

 

Smithereens 

Partea care m-a fascinat pe mine cel mai mult la episodul ăsta e dată de faptul că e efectiv ceva ce se poate întâmpla oricând și oricui. Andrew Scott este un șofer de taxi (generic vorbind, că oamenii n-au problemele pe care le au românii cu aplicațiile de ride-sharing) a cărui viață a fost influențată semnificativ de impactul tehnologic. E super interesant de privit totul având în spate experiența și contextul local, conflictul dintre tabere în România și modul în care tehnologia a și ridicat, nu doar coborât bariere între oameni. Asta, plus faptul că Scott e un actor excelent. Excelent.

 

Rachel, Jack and Ashley Too 

Poate cel mai așteptat episod al noului sezon Black Mirror o are în centrul acțiunii pe Ashley O (Miley Cyrus), o vedetă pop nemulțumită de evoluția carierei ei și prinsă la mijloc într-un cerc vicios controlat de impresari și casele de producție. De celalaltă parte sunt fanii ei, cei care cunosc artistul exclusiv prin muzica și prestația sa de pe scenă, oamenii care se bucură de un produs artistic fără a ști sau a le păsa de culisele sale; și nu prea poți să-i condamni pentru asta. Episodul ăsta îți arată cum poate fi exploatată imaginea unei vedete și cum omul este înlocuit treptat de o mașinărie de făcut bani.

Tagged in:
Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.