Malaezu.ro

Cum arată noile calendare de lansări Marvel și DC Comics

Pandemia de coronavirus a dus la o situație fără precedent în cinematografie: pentru prima oară de când există măsurători referitoare la încasări, box office-ul american a înregistrat zero dolari, și asta nu doar pentru un weekend, ci pentru săptămâni întregi.

Din motive evidente toate cinematografele sunt închise, iar filmele care urmau să se lanseze în primăvara și vara anului 2020 au fost decalate, chiar dacă producția era deja finalizată sau nu. În plus filmele care erau în lucru în această perioadă au fost și ele puse pe pauză pentru că filmările sau post-producția n-au mai putut fi continuate. Același lucru e valabil și pentru seriale, multe dintre ele încheindu-și prematur sezonul în curs.

Toate calendarele au suferit modificări și toate studiourile au fost nevoite să-și regândească strategia de premiere. Poate cea mai dificilă misiune dintre toate a avut-o Marvel, care a fost nevoit să se împarte între filmele produse de Disney, serialele produse de același studio, dar și filmele produse de Sony. Practic au avut de gândit un calendar de lansări care să țină cont de toți factorii ăștia, pentru a-și putea păstra o continuitate a universului comun pe care l-au creat.

De cealaltă parte „competiția” de la DC a fost nevoită să-și amâne iar toate proiectele care oricum au fost deja amânate de mai multe ori.

The Flash, spre exemplu, a fost anunțat prima oară cu dată de lansare în 2018, însă de atunci a schimbat mai mulți regizori și scenariști și a fost aproape să nu se mai întâmple deloc. În momentul ăsta, teoretic, filmările ar trebui să înceapă în 2021. Poate cel mai afectat de toată situația asta e Batmanul lui Matt Reeves, care era în plin proces de filmare și care se bucura de cel mai mare entuziasm în rândul fanilor.

În fine, în tot haosul ăsta ți-am pregătit mai jos calendarul complet de lansări, așa cum se prezintă el în ziua în care e scris articolul ăsta (25 aprilie 2020).

 

Calendarul de lansări pentru MCU

Black Widow: 6 noiembrie 2020
The Eternals: 12 februarie 2021
Shang-Chi and the Legend of the Ten Rings: 7 mai 2021
Spider-Man 3: 5 noiembrie 2021
Thor Love and Thunder: 11 februarie 2022
Doctor Strange in the Multiverse of Madness: 25 martie 2022
Black Panther 2: 8 mai 2022
Captain Marvel 2: 8 iulie 2022

 

Calendarul de lansări pentru Sony’s Spider-Verse

Morbius: 19 martie 2021
Venom Let There Be Carnage: 25 iunie 2021

 

Calendarul de lansări pentru DCEU

Wonder Woman 1984: 14 august 2020
The Suicide Squad: 6 august 2021
The Batman: 1 octombrie 2021
Black Adam: 22 decembrie 2021
The Flash: 3 iunie 2022
Shazam! 2: 4 noiembrie 2022
Aquaman 2: 16 decembrie 2022

 

Sursă foto: Fandor | Youtube channel

Tagged in:, ,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.