Malaezu.ro

Cam cât de ușor poți bloca traficul în București?

Eram undeva prin zona Foișorul de Foc, pe o străduță al cărei nume nu-l știu fără ajutorul Google Maps. Teoretic erau două benzi; practic, prima era oricum ocupată de mașinile parcate acolo. Și era luni; luni dimineață, când îți e mai mare dragul să rămâi blocat în trafic.

Fix atunci se găsește mașina din fața troleului în care stăteam (la loc de cinste, pe primul scaun, în partea dreaptă, ca să văd perfect tot ce se întâmplă înaintea mea) să se oprească; din senin și fără vreo avertizare. Și s-a oprit. Și-a coborât o duduie blondă din ea (unde blondă e folosit doar pentru a descrie personajul, nu pentru a apela la vreun stereotip; la fel și termenul de duduie, pure coincidențe), asta după ce a pus-o pe avarii în prealabil. Că așa se face.

Ce-a urmat m-a lăsat mască până și pe mine, iar eu îs ăla care merge cu RATB-ul de minim două ori pe zi. Deschide ușa din spate a mașinii din care tocmai ce-a coborât, după care deschide ușa unei mașini parcate în paralel cu aceasta. Adică probabil să fie tot mașina ei, numa’ că era parcată acolo, pe prima bandă, în timp ce ea s-a gândit că-i o idee bună să oprească pe cea de-a doua. Și începe să scoată niște genți (să fi fost vreo două-trei) din prima mașină și să le arunce în cea de-a doua. Apoi mai scoate un troler, o pălărie de soare, apoi revine la alte gentuțe mai mici. Bă, și nu se mai oprea!

La un moment dat o depășește un motociclist, care-i strigă într-un moment de amabilitate desăvârșită un da-ți-aș #%@&, fă! Deh, o mână de ajutor n-ar fi putut să-i dea. Femeia continuă, n-are treabă. Încă scoate, băi tată, și încă bagă, iar eu nu-mi dau seama de unde are atâtea genți și bagaje cu ea. Mă gândesc c-a primit un bine atunci când și-a amenințat partenerul de viață că se mută la mama! Nu pot să-mi dau seama, totuși, cât de tare s-au certat de-a apucat-o p-asta mutatul fix luni dimineață

Apoi mai vine o altă mașină care s-a gândit (ea, mașina, să fie clar) c-ar fi o idee bună să o depășească pe duduia ocupată să se mute; pe contrasens; luni dimineață; în București. Și s-a mai blocat o bandă. Deci, da, cam așa de ușor poți bloca traficul în București.

(sursa foto)

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

4 Comments

 1. Andrei Florin Ciobanu

  31 august 2015 - 11:25 am
  Răspunde

  De ce ai pune o poza cu un peisaj de iarna, dintr-o cu totul alta intersectie, la un articol de azi, 31 august? :)) #hungovermuch?

  • Alexandru Ion

   31 august 2015 - 11:29 am
   Răspunde

   Ca să te introduc în atmosfera de „haos”. :)) Plus că mâine e prima zi de toamnă, de aici până la zăpadă mai e un singur pas.

 2. Emil Calinescu

  31 august 2015 - 11:33 am
  Răspunde

  Cand am zis eu ca blondele nu doar ca nu-s punctuale, dar mai si afecteaza punctualitatea celor din jurul lor am fost catalogat heitar. Tu demonstrezi exact una dintre posibilitati.

  • Alexandru Ion

   31 august 2015 - 11:35 am
   Răspunde

   Mă, aia era doar construcția personajului. Putea foarte bine să fie un tip pe la vreo 40, la costum, cu plete încărunțite. Dar, ce-i drept, n-a fost. A fost o blondă. :))

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.