Malaezu.ro

Când presa și politicul merg mână în mână: Filmul LIVE, de vineri în cinematografe

Unele filme românești sunt bune, altele sunt mai puțin bune; și altele sunt dezastruase, dar asta e altă poveste. Mă refer la filmul LIVE ca la un film bun. Chiar dacă găsim pasaje din perioada comunistă, de care pare că nu mai scăpăm odată. Mulți ar spune că sunt eu răutăcios și că aceea este o parte a istoriei noastre, pe care trebuie să o amintim; în fiecare film posibil! Dar dincolo de asta, scenariul filmului impresionează și are o ușoară tentă Hollywood-iană. Relația dintre presă și mediul politic este, pe rând, una de amiciție sau una conflictuală. Intrigile și jocurile de culise merg departe, formând o poveste româneasca reușită.

În platourile unui post de televiziune fictiv, jurnalista Ema Cerchez (Rodica Lazăr) încearcă să dea marea lovitură în căutarea audiențelor și a anchetelor explozive. Într-un mediu politic corupt însă, cei care par a-i pune bețe în roate sunt exact superiorii săi, aflați în relații foarte bune cu politicieni reprobabili. Emisiunea Emei devine gazda perfectă pentru promovarea unei afaceri cu turbine eoliene ce se desfășoară pe niște morminte cu o puternică semnificație istorică.

Cum toate drumurile duc la Roma, exact așa indică toate sursele și informațiile Emei un complot național extrem de puternic și periculos. Jurnalista alege să înceapă propria investigație și să pună punct neregulilor, dar este din nou împiedicată de patronul Vâlcu (Doru Ana), un mogul media ce a dezvoltat o puternică prietenie cu politicienii corupți ai zilelor noastre. Cu cât Ema decide să se avânte și mai departe în enigmele ce planează asupra afacerii cu pricina, cu atât se va înconjura de și mai multe necazuri.

Pe parcursul filmului putem vedea secvențe din copilăria și adolescența Emei, momente cheie în dezvoltarea și portretizarea personajului central al filmului LIVE. Copilul orfan este luat în grijă de Iosi (Tudor Chirilă), tatăl adoptiv, un șofer de tir care îi oferă șansa unei vieți pline de fericire. Ema studiază la Drept, încearcă să răzbată și pe plan sentimental, însă destinul ei o aduce pentru prima oară în platoul unei televiziuni pe 11 septembrie 2001.

Relația dinre fiică și tatăl acesteia capătă diverse forme de-a lungul poveștii și evoluează într-o direcție (paradoxal) deși așteptată, totuși surprinzătoare. Ancheta ei o aduce față în față cu Claudiu Bleonț, care duce la capăt un rol jucat excelent. Alături de acesta, nume mari ale teatrului românesc își fac apariția în filmul regizat de Vlad PăunescuValentin TeodosiuAdrian Titieni ori Alexandru Bindea. Câte o apariție scurtă li se oferă și realizatorului tv Mircea Badea dar și fostului ministru Mircea Geoană.

Așa cum am afirmat deja, relația dintre media și politică este, pe rând (sau în funcție de perspectiva din care o privim) una amicală sau una conflictuală. Suportul de care se bucură Ema atunci când dorește să atingă audiențe record se transformă rapid în piedici semnificative, de îndată ce ancheta ei deranjează pe cine nu trebuie. Filmul LIVE intră de vineri, 15 mai , în cinematografele din țară, produs și distribuit de Castel Film. Mai jos aveți și trailerul.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.