Malaezu.ro

Care sunt problemele cu care vă confruntați în București?

Ceea ce vedeți în poza de mai sus este o bucată din Șoseaua Pantelimon. E o poză recentă, făcută în primăvara asta, dar vă garantez că la fel arată șantierul de pe șinele alea de tramvai și acum; îl văd zilnic. Și traficul e tot ca-n poza asta, blocat pe ambele sensuri, astfel încât să mă oblige să-mi fac norma zilnică de pași mergând câteva stații pe jos, ca să ies din aglomerația aia.

Cred că nenorocirea de trafic din orașul ăsta e primul lucru pe care aș vrea să-l văd rezolvat; abia apoi putem să ne ocupăm de magistrale noi de metrou, de malluri sau de stadioane. Și tot văd în ultima perioadă oameni politici conștienți de problema asta aruncând promisiuni despre cum o vor rezolva. Fără să spună cum o vor rezolva, desigur.

Știți c-ar trebui ca Bucureștiul să organizeze meciuri de la EURO în 2020? Iar ca asta să se întâmple trebuie să îndeplinească o serie de bulinuțe destul de stricte impuse de UEFA; că aia de-acolo nu se joacă, nu merge cu promisiuni și șmecherii, la ei dacă n-ai bifat și ultima bulinuță în ziua deadline-ului ți-au luat prăjitura.

Cei de la Hotnews au realizat un material special care prezintă situația Capitalei în vederea organizării meciurilor de la EURO, iar asta e dezastruoasă. Sunt multe proiecte care deja și-au epuizat șansele de a fi terminate în timp util, dar și altele care s-ar putea realiza dacă s-ar grăbi procedurile; ceea ce, desigur, nu se întâmplă momentan, că n-are nimeni niciun interes egoist în a face asta.

Transportul în comun e o altă problemă majoră a Bucureștiului. Vehiculele sunt vechi și puține, majoritatea n-au aer condiționat și vin „la pachet” cu o aglomerație pe care o pot înțelege doar cei ce o trăiesc. Asta dincolo de faptul că foarte mulți oameni circulă ilegal și deranjează. Sunt convins, totuși, că poate exista un sistem care să reglementeze și educația, dacă ea nu există.

Mizeria și praful de pe străzi sunt incredibile! Majoritatea se datorează șantierelor începute și abandonate, dar nici cetățenii nu ajută prea mult în sensul ăsta. Gunoaie se strâng în fiecare centru important din Europa asta, dar diferența e că acolo există un sistem care se asigură de curățenia permanentă a străzilor.

Și nu-i nevoie să uităm de eterna problemă a locurilor de parcare. În zona Iancului erau planificate vreo două parcări supraterane dar, desigur, după ce proiectul liniilor de tramvai din zonă a întârziat cu doi ani, Primăria s-a gândit că mai bine îi dă drumul așa, fără să se mai obosească să facă și parcări. Același lucru se întâmplă acum pe Pantelimon, acolo unde oamenii își lăsau mașinile pe șinele de tramvai pe vremea când ele existau, iar circulația era oprită. Și asta se întâmplă doar în sectorul 2.

Voi ce probleme aveți în București? Ce aspect ați vrea să se rezolve cât mai curând? Țineți cont de treaba asta atunci când mergeți să votați? Pentru că eu încă nu știu cu cine să votez și nu văd niciun candidat care să-mi ofere soluții concrete pentru nevoile pe care le am.

(sursa foto)

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.