Malaezu.ro

Am văzut Carnival Row, un fantasy despre problemele reale ale imigranților

În contextul în care publicul din România se împarte între Netflix și HBO GO, puțină lume știe de planurile pe care le are Amazon, cu Amazon Prime Video, pentru a deveni un competitor real pe piața serviciilor de streaming.

La fel de puțină lume știe că Amazon lucrează la un serial bazat pe universul creat de Tolkien în Lord of the Rings, serial care, cu un buget inițial de 250 de milioane de dolari va fi cea mai scumpă producție de acest gen din istorie.

Până atunci, însă, Amazon Prime Video se bucură de succesul unor producții precum American Gods, The Man in the High Castle sau Jack Ryan și aruncă în luptă câteva pariuri noi, precum The Boys, Good Omens sau Carnival Row.

Ultimul se prezintă ca un mix între Lord of the Rings, Game of Thrones și Taboo în care universul fantasy se îmbină cu stilul de viață victorian și intrigile (politice sau de familie) unei societăți aflate în prag de revoluție industrială. Cu o distribuție în centrul căreia se găsesc Orlando Bloom, Cara Delevingne și Jared Harris (Chernobyl), Carnival Row tratează de o manieră unică problema imigranților de pretutindeni.

La finalul unui război care a divizat o lume întreagă, rasa umană și rasa zânelor au dificultăți în a mai conviețui împreună și sunt nevoite să-și accepte statutul. În timp ce pe scena politică au loc discuții aprinse și negocieri cu privire la acceptarea sau respingerea zânelor din societatea umană, acestea se văd puse în postura de a trăi la periferii și de a munci în case de toleranță.

O a treia specie prinsă la mijloc în conflictul ăsta poartă numele de „puck” și reprezintă clasa săracă, în general compusă din servitori pentru elita societății; o metaforă foarte bine scrisă, însă deloc subtilă a condiției oamenilor de culoare în secolul 19. Mai mult, toți cei ce nu fac parte din rasa umană sunt catalogați, într-un mod total lipsit de respect, sub denumirea de „critch”, un cuvânt care pare a emana o scârbă profundă doar atunci când îl pronunți.

Eh, într-o astfel de lume un inspector cu un trecut plin de secrete și o zână a cărei lume a fost puternic zdruncinată încearcă să rezolve o serie de crime și să-și redescopere povestea de iubire devenită un clișeu pentru acest gen.

În ciuda performanței neconvingătoare a Carei și a unui Orlando Bloom care face tot ce poate pentru a-l imita pe Jon Snow, de la timbru vocal la gesturi și atitudine, Carnival Row oferă audienței o poveste foarte bună și un binge watching consumat pe nerăsuflate. Cele 8 episoade ale primului sezon sunt disponibile integral pe Amazon Prime Video, în timp ce sezonul secund a fost deja confirmat.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.