Dacă ești printre cei care lecturează cu sufletul la gură operele lui Stephen King sau pur și simplu îți place să urmărești un horror cu accente psihologice bun atunci cu siguranță că serialul ăsta este pentru tine. Castle Rock e o producție de zece episoade realizată de Hulu ce are la bază poveștile spuse de Stephen King de-a lungul timpului. La ora la care scriu rândurile astea primele 4 episoade sunt deja disponibile în România pe HBO GO.
Să o luăm cu începutul. Castle Rock e un oraș fictiv din Maine în care se petrece acțiunea din mai multe opere scrise de King și, în mod evident, și acțiunea serialului în cauză. Povestea pe scurt sună în felul următor: Henry Deaver e un avocat specializat în procesele celor condamnați la moarte. Are la rândul său un trecut destul de complicat, în contextul în care în copilărie a dispărut în plină iarnă alături de tatăl său, care ulterior a murit; când Henry a fost găsit nu-și mai aducea aminte nimic din ce s-a întâmplat și toată lumea îl acuză că el și-a omorât părintele.
Stai liniștit, nu-ți dau spoilere cu ceea ce zic aici, sunt informații pe care le afli repede din primul episod. Bun, și Deaver se ocupă acum de cazul unui deținut misterios care apare din senin la închisoarea din oraș, deși nimeni nu știe cine e și cum a ajuns acolo. Mai are o prietenă dubioasă pe nume Molly, care aparent e cumva conectată cu el și poate să simtă aceleași lucruri, ceea ce poate fi destul de enervant în unele momente și destul de plăcut în altele. Gata cu intriga pe scurt.
Încă o chestie mișto e aceea că personajul deținutului ăla e interpretat de Bill Skarsgård, cel care l-a jucat pe clownul Pennywise în IT, un film ce are la bază tot un roman de Stephen King.
Senzația pe care mi-a dat-o mie Castle Rock după patru episoade e că are o poveste super bună, spusă într-un mod tare încâlcit. Personajele sunt abstracte, cu excepția lui Deaver îți e destul de greu să înțelegi ce vrea fiecare de fapt, toate îți dau senzația că știu mai multe decât arată. Poate că asta-i și ideea, habar n-am, sper să nu mă lase în aer până la finalul sezonului. În rest stă foarte bine pe partea de thriller psihologic, foarte, foarte bine, și are inclusiv niște accente horror care-și fac treaba.
Povestea serialului e una originală, nu e bazată pe un roman propriu-zis, însă în ea vor fi integrate în timp mai multe personaje și elemente comune din universul conturat de King.
Nu în ultimul rând e bine de menționat faptul că pe lista producătorilor executivi, pe lângă Stephen King e și J. J. Abrams. Exact. N-are ce să iasă rău. Eu am zis că-l văd cap-coadă după ce apar toate episoadele și iată-mă acum scriind un articol cu titlul „Am văzut Castle Rock…”
0 Comentarii