Malaezu.ro

Cât de mult contează trailerele unui film?

Foarte multă lume își alege filmele pe care urmează să le vizioneze pe baza trailerelor. Deci dacă nu vii cu un Batman V Superman, Deadpool sau Star Wars, atunci trebuie să oferi un trailer excelent care măcar să-i aducă pe oameni în sala de cinema.

Filmul cu Batman, de exemplu, are trei trailere. Pe unul dintre ele l-am pus eu mai jos, iar celelalte două sunt aici și aici. Te-ai gândi că în contextul unui astfel de film se face o strategie complexă și din perspectiva trailerelor, pentru că au o importanță semnificativă și ele. Spoiler alert: dacă vedeți cele trei trailere apărute înaintea filmului Batman v Superman puteți spune c-ați văzut deja tot filmul.

Fiecare secvență din trailer e amplificată în film, însă asta e tot. Personajele nu oferă mai mult decât au făcut-o deja, povestea nu vine cu nimic nou. În urma evenimentelor din Man of Steel Batman îl consideră pe Superman o amenințare ce poate distruge întreaga planetă într-o clipă, în timp ce kryptonianul luptă împotriva modului în care Cavalerul Negru alege să-și facă dreptate, împrăștiind teroare.

Apoi, exact ca-n comics-urile din seria Death of the Family, rolul lui Joker (păstrat pentru un mult mai bun, anticipez eu, Suicide Squad) e luat de Lex Luthor, care face în așa fel încât cei doi eroi să se lupte unul împotriva celuilalt. Jesse Eisenberg face un rol fantastic, iar personajul lui e, după părerea mea, cu mult înaintea protagoniștilor.

Un alt aspect care mi-a plăcut a fost introducerea lui Gal Gadot în costumul lui Wonder Woman. În vremuri în care fanii filmelor cu supereroi par că s-au săturat de origin stories, eu sunt curios de cum va arăta filmul în care protagonistă va fi prințesa amazoană Diana. Coloana sonoră semnată de Hans Zimmer este, așa cum era de așteptat, excelentă; la fel și efectele vizuale exploatate cu succes de ecranul Imax 3D. Însă aspectele pozitive se opresc aici.

Batman v Superman vine cu foarte multe clișee, începând de la tema confruntării eroilor, care la final se aliază pentru a doborî un adversar comun și până la nelipsita poveste de dragoste ce se învârte de această dată în jurul lui Clark Kent și Lois Lane. Mi-aș fi dorit ca filmul să vină cu ceva nou, să mă surprindă sau măcar să nu-mi ofere întreg storyline-ul din trailere.

Fie alegi strategia pe care a avut-o Marvel cu Deadpool, în care o poveste previzibilă a fost completată de umor sau alte elemente (lucru ce nu e caracteristic pentru stilul dark al celor de la DC), fie mergi pe ideea implementată de Star Wars cu ocazia celui mai recent episod al seriei, în care trailerele nu dezvăluiau mai nimic din poveste. Din punctul ăsta de vedere aștept cu nerăbdare Suicide Squad, care are un trailer fantastic, dar care, exceptând o ușoară intrigă, nu oferă niciun indiciu cu privire la drumul personajelor sale.

Batman v Superman: Dawn of Justice este distribuit în România de Freeman Entertainment și intră în cinematografe începând cu 25 martie în format 3D, Imax 3D, 4DX dar și dublat în limba română.

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.