Malaezu.ro

Câteva paradoxuri

Unul dintre cele mai cunoscute paradoxuri din lumea asta e cel de vi-l prezint și eu în poza alăturată (sursa): nasul lui Pinocchio crește atunci când el minte, iar el afirmă că-i va crește nasul. Dacă nu crește, înseamnă c-a mințit, deci ar fi trebuit să se mărească, însă dacă ar crește ar rezulta c-a spus adevărul și n-ar fi trebuit să se întâmple. Mi-am permis, în contextul în care peste câteva ore vor fi tragerile la sorți pentru preliminariile Campionatului Mondial din 2018, să mai găsesc câteva paradoxuri.

1. România e cap de serie!? Serios că e. E peste Italia, Franța, Danemarca, Polonia sau Suedia. Adică e în urna aia cea mai șmecheră, în primele 8 echipe din Europa, cum ar veni, deși nu s-a mai calificat la un Campionat Mondial din ’98. Aveam 3 ani atunci, voi realizați despre ce vorbim? Adică eu n-am văzut niciodată naționala noastră jucând în cadrul celei mai mari competiții internaționale din lume. Avem un joc incredibil de prost, băi! Dar cui îi pasă? Suntem capi de serie.

2. Turcii sunt în urna a patra. Adică dacă fiecare urnă valorică are 8 echipe, urna a patra înseamnă că s-au consumat deja 24 de poziții. Deci cel puțin 24 de naționale europene sunt la ora actuală mai bune ca turcii; inclusiv România. Printre ele amintesc: Țara Galilor, Islanda, Bosnia & Herțegovina și Scoția. Să recapitulăm: turcii sunt ăia care ne-au dat un 2-0 lejer pe Național Arena. Ei sunt în urna a patra, noi în prima. Hai ai noștri!

3. Islanda, peste Ucraina, Polonia și Suedia. Îi știți pe islandezi, nu? Sunt ăia care urcau pe Youtube filmulețe haioase cu modul în care își celebrează jucătorii lor golurile. Sunt în urna a doua, deci încă n-au ajuns să fie mai buni ca naționala noastră. Au depășit niște amatori precum Ucraina, Polonia, Ungaria, Suedia, Serbia… Dar e de înțeles, pentru că nu se poate compara spiritul de echipă, bucuria și dedicarea islandezilor cu niște jucători precum Ibrahimovic, Lewandowski, Dzsudzsák, Ivanović sau Kolarov.

4. Feroe, alături de Turcia, Norvegia și Muntenegru. La fiecare tragere la sorți, celebrii noștri analiști sportivi de pe toate posturile tv își dădeau cu presupusul despre cum ar arăta grupa morții și grupa calificării. Ajungeam de fiecare dată la urna a șasea, de unde alegeam naționala din Feroe; e statul acela micuț, din nordul continentului, unde ai mai multe emoții cu drumul decât cu meciul în sine. Ei bine, de data asta feroezii sunt în urna a patra, alături de turci, norvegieni, muntenegreni sau simpaticii vecini bulgari. Nimic neobișnuit în asta, nu?

6. Grecia e doar în urna a treia. Paradoxul aici nu e că nu-s grecii într-o urnă valorică superioară, ci din contră. Păi cum să vă spun, dar tocmai ce-au fost bătuți de ăștia micii din Feroe; DE DOUĂ ORI! N-ar trebui să fie sub ei în clasament? Acolo, undeva la concurență cu San Marino, Gibraltar, Malta și Liechtenstein.

8. Am scăpat de un adversar greu: Țara Galilor! Da, și ăștia-s capi de serie, nu mă întrebați cum. Ziceți repede un jucător din naționala lor în afară de Bale și Ramsey. Sau numiți un turneu final la care să vă aduceți aminte de participarea lor. Vă zic eu: au un singur Mondial la activ, în ’58, și niciun Campionat European. Dar sunt peste Italia, Franța, Cehia, Elveția…

9. Globalizare cu Kazahstan și Azerbaidjan. Nu, nu vă joacă feste cultura generală, cele două state chiar fac parte din continetul Asiatic. Dar, evident, în contextul modern al globalizării, pot și ele să joace în preliminariile Europene. În fond, dacă Australia a participat la Eurovision, ăștia ce-au? Și că tot veni vorba de Australia, tot ei au câștigat și Cupa Asiei anul acesta; pentru că Australia, Asia și globalizare. Ar trebui să ne așteptăm la niște surprize din partea cazacilor?

Anyway, dacă sunteți curioși cum arată urnele pentru tragerea la sorți a grupelor preliminare Campionatului Mondial din Rusia, le găsiți aici. Eu mi-aș dori o grupă cu Islanda, Suedia, Bulgaria, Cipru și San Marino. Nu mă întrebați de ce.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.