Malaezu.ro

Caut Conflict!

Da, aţi citit bine. Caut conflict. Văd că e la modă să te cerţi ca retardatul cu toată lumea fără vreun temei logic. Vreau să fiu la modă. Văd că în ţara asta eşti la modă dacă te implici într-un scandal pe care apoi îl mediatizezi singur, pentru că alţii nu ar da oricum doi bani pe ideea ta despre „o lume mai bună”, ori dacă divorţezi. Aveam două idei pentru articolul ăsta, prima e treaba cu conflictul, iar a doua suna cam aşa: „Caut nevastă de care să divorţez!

Legat de treaba asta cu divorţul, de ce toată lumea se desparte de limba română în ultima vreme? Am observat că din ce în ce mai multă lume îi faultează gramatica, şi aia şubrezită grav, iar mai apoi încearcă să şi-o personalizeze – pe ea, limba română. Frate, personalizaţi-vă un tricou, lăsaţi-o pe dânsa să-şi trăiască zilele. Gata cu asta, doar mă simţeam frustrat, atâta tot.

Aştia de la RMGC se ceartă; ăia de la Chevron se ceartă şi ei; şi toţi se ceartă cu populaţia revoltată. Bendeac încă se ceartă cu Badea sau cu Antenele, sau dracu mai ştie (click!). Real Madrid am văzut că se ceartă cu arbitrii după ce au fost (iar) dezavantajaţi în ultimul EL Clasico. O altă cucoană se certa singură pe pagina de Facebook a celor de la Starbucks Promenada pentru că nu i-a zâmbit gagica de dincolo de tejghea. A, da, uite una drăguţă: mascota echipei de fotbal Burnley, din liga a doua britanică, a fost eliminată după ce i-a făcut semn arbitrului să poarte ochelari (click!). Săraca albină.

Acum, fac un apel public către oricine citeşte articolul ăsta şi are chef de ceartă să mă caute. Puteţi alege chiar voi subiectul de ceartă. De exemplu, ne putem certa pe tema vreunui articol scris de mine pe blog şi care nu vă convine, ne putem certa pe teme fotbalistice, dacă vreţi ne putem insulta ca inadaptaţi fără niciun motiv, cât timp o facem public şi obţinem audienţă. Ca să vă demonstrez că abordez toată treaba asta cât se poate de serios, vin cu un plan foarte bine structurat despre cum un conflict poate genera succesul.

Voi porni de la o temă predefinită, urmând ca planul meu să fie adaptat indiferent de circumstanţe. Să spunem că apare cineva căruia nu îi convine că articolele mele de pe blog sunt prea lungi şi nu e în stare să citească. E ok, Scufiţa Roşie nu e o poveste chiar aşa de lungă. Vom proceda în felul următor:

– individul, îl voi numi (pentru că X, Y şi Z sunt exagerat de folosite), îmi va posta un comentariu la un status de pe Facebook în care eu promovez un articol de pe blog, în care îşi exprimă nemulţumirea. Zic să facă treaba asta pe Facebook, să nu fie nevoit să dea click pe articolul de pe blog şi să-mi facă mie vizualizări.

– urmează ca eu să-i răspund calm, oferindu-i un mesaj în genul: prietene, dacă nu îţi place blogul meu, nu îl mai citi, dă-i unsubscribe, unlike, blocare, ce vrei tu. Evident că el va reacţiona cu: cine eşti mă, tu, să îmi zici mie ce să fac? Precizare: tot schimbul ăsta de replici trebuie să aibă loc la o oră unde traficul de pe Facebook e ridicat, undeva pe la 8-9 seara ar fi perfect.

– bun, o ducem aşa şi ne duelăm în câteva replici, timp în care audienţa îşi va face o părere despre fiecare, despre perspectivele fiecăruia, opiniile şi cauza noastră. Unii poate vor interveni de-o parte sau de cealaltă, cu comentarii ori like-uri. Aşa se formează taberele. Ne oprim cu treaba asta atunci când avem fiecare câte o „armată” pe care ne putem baza.

– acum urmează partea interesantă! Pentru ca să îşi susţină părerea şi mai departe, el va cere diverse opinii oamenilor din anturajul său, dar doar acelora de care este ferm convins că i se vor dovedi aliaţi. Ăştia se adună vreo zece, douăzeci, şi se duc în Piaţa Universităţii şi protestează că vor articole mai scurte pe malaezu.ro.

– normal că se va lăsa cu presă. O să vină de exemplu Etno TV şi va intervieva câţiva protestatari, în timp ce Taraful, televiziunea concurentă, va avea parte de opinia celeilalte tabere (n. red. eu). Dar nu ne oprim aici, mergem mai departe. În timp ce Măruţă va transmite live din mijlocul protestelor, eu voi semna un contract de exclusivitate cu Acces Direct, pentru a-mi susţine cauza.

– cred că în punctul ăsta deja va exista o petiţie pe petiţiionline.ro în care se vor cere articole mai scurte pe blogul meu; e bine. Propun şi o scrisoare deschisă către preşedinte.

– în final vom organiza de comun acord o conferinţă de presă, eu şi V, în care vom anunţa că am stabilit ca eu să-mi continui activitatea în blogosferă ca şi până acum, fără să schimb ceva, iar şi protestatarii săi îmi vor boicota fiecare articol viitor, încetând să le mai citească. Şi toată lumea e fericită!

A, da: sper că aţi sesizat ironia din articol. Dacă nu, ne putem certa pe tema asta! 🙂 

#uniţiosută! – în curând pe Malaezu.ro

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.