Malaezu.ro

Câți dintre voi știu ce înseamnă cu adevărat PR-ul în 2016?

Când am început facultatea (acea specializare de PR pe care o urmez și astăzi) aveam așa, o vagă idee despre ce înseamnă domeniul ăsta și cu ce se ocupă. Aveam în cap niște informații pe care le învățasem de-a lungul timpului tocmai datorită acestui blog, a interacțiunii pe care o aveam cu oamenii de PR și a conferințelor tematice la care participam.

Nu știu câți dintre colegii mei de facultate știau de pe-atunci la ce se înhamă, la fel cum nu știu câți dintre ei au descoperit asta până în prezent. Nu cred că-i în totalitate vina lor căci, la fel cum percepția populară despre jurnalism e asociată cu măsuța lui Mircea Badea, la fel și oamenii de PR sunt priviți drept aceia care organizează niște evenimente și trimit niște comunicate de presă.

Anul trecut am participat la PR Forum și m-am simțit pentru o secundă mândru de facultatea pe care o urmez: ascultam un speaker vorbind despre un anume topic atunci când am realizat că una dintre informațiile pe care acesta ni le prezenta o aflasem deja de la facultate. Problema cu sentimentul ăla de care ziceam e c-a durat fix o secundă, atât; pentru că restul informațiilor ce mi-au fost prezentate în acea zi erau noi pentru mine.

D-aia zic că nu-i neapărat vina studenților că nu cunosc domeniul ăsta așa cum ar trebui; și nu-i valabil doar pentru studenți, ci pentru oricare om de comunicare din România. Participând la evenimente de genul PR Forum vă dezvoltați laturile acelea pe care le puteți exploata apoi la birou și de care vă veți folosi ulterior pentru a reuși în ceea ce faceți.

Ediția a X-a de PR Forum are loc anul acesta pe 22 și 23 martie la JW Marriott Grand Hotel, în București. Evenimentul este împărțit într-o primă zi dedicată conferințelor și o a doua dedicată workshop-urilor din cadrul PR Academy. Printre speakerii ce vor urca pe scenă pe 22 martie se numără Daniel Boaje (Director General McDonald’s România), Dragoș Sârbu (CEO Flanco), Alex Păiuș (Senior Partner IMAGE PR), Crenguța Roșu (Managing Partner DC Communication) sau speakerii internaționali Danny Rogers (Editor-in-Chief PR Week UK) și Gianni Catalfamo (Founder and Senior Advisor cc:Catalfamo). Structura PR Academy o puteți descoperi chiar de pe site.

De asemenea, în paralel va avea loc și seminarul Young PR, dedicat studenților. Înscrierile s-au terminat deja, însă sper să am cât mai mulți colegi de facultate care au profitat de oportunitate și vor fi prezenți acolo. Cei care vin știu deja că-i rog să-mi dea un semn, să mă facă atent ca să mai schimbăm o vorbă, o idee și o părere.

Despre 
Blogger aici, social media editor la Kooperativa 2.0, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber mai sunt și student la social media.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.