Malaezu.ro

Ce părere au oamenii despre Biblie, atunci când cred că este de fapt Coranul

E plină lumea asta de idei preconcepute; în orice domeniu. Inclusiv în religie. În special în religie. Aruncă-le oamenilor un citat motivațional și prezintă-l ca și cum ar fi fost rostit de Iisus, iar ei îl vor considera lecție de viață. Prezintă o piatră drept rămășița unui sfânt, iar oamenii se vor călca în picioare să o atingă. Ia-le din banii de pensii și de salarii pentru a mai ridica o catedrală, că sigur vei fi apreciat!

În fine, în contextul ultimelor atentate și a condamnării publice față de religia islamică, niște băieți din Olanda s-au gândit să încropească un mic experiment. Au luat o Biblie și au învelit-o în copertă de Coran (știți voi, Cartea Sfântă a musulmanilor), apoi au căutat în ea niște pasaje destul de dubioase astfel încât să nu pară venite de la Dumnezeu.

Ca exemplu, e citatul ăsta din Leviticus: „Dacă un bărbat se culcă cu alt bărbat, atunci amândoi ar trebui condamnați la moarte.” Da, știu, milităm pentru drepturile omului și egalitate deplină indiferent de rasă, orientare sexuală și altele. Deci, dacă treaba asta cu moartea e spusă de musulmani, sunt niște nenorociți care nu înțeleg civilizația modernă. Dar dacă o zice Biblia, atunci nu trebuie să ne abatem de la învățăturile ei; Dumnezeu a lăsat lumea într-un fel, nu trebuie să o murdărim noi.

Oamenii sunt ipocriți, ok? Și nu am nimic cu ideea de religie, ci cu prostia; doar că deseori, cele două vin la pachet. Uitați ce spune un creștin adevărat despre Biblie, atunci când nu știe de fapt că se referă la aceasta: „Pentru mine sună de parcă ar vrea să te asuprească, să te forțeze să crezi în ceea ce cred și ei.” Vă las filmulețul ăsta, să înțelegeți ce vreau sa zic.

(sursa foto)

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.