Malaezu.ro

Ce-şi face omul cu mâna lui, se numeşte… #Selfie!

Ieri dimineaţă mi-am vânturat antenele de malaez cuminte pe la Cinema Pro, acolo unde s-a ţinut vizionarea cu presa a celei mai noi producţii româneşti, filmul #Selfie. Precedat de o cafea fierbinte şi un biscuite de la sponsorul Biskrem şi urmat de o sesiune de întrebări şi interviuri cu protagoniştii, filmul în sine reprezintă unul dintre marile pariuri ale cinematografiei româneşti comerciale.

Curentul selfie reprezintă un trend ce pare că are limită de vârstă. E greu să te adaptezi modei pozei de sine dacă nu faci parte din generaţia feisbucistă. Şi totuşi fenomenul a pus stăpânire nu doar pe o generaţie, ci pe o lume întreagă, iar hashtagul cu pricina este unul dintre cele mai încărcate hashtaguri pe Facebook sau Twitter. Prin definiţie, selfie este ceva ce-ţi aparţine, ceva uşor de însuşit; precum filmul Cristinei Iacob.

Mixul delicios din distribuţie aduce laolaltă o parte din greii cinematografiei şi televiziunii româneşti (Răzvan Vasilescu, Florin Călinescu sau Dan Chişu), interpretarea plină de ambiţie şi promisiune a noului val (Olimpia Melinte, Crina Semciuc, Flavia Hojda, Levent Sali, Vlad Logigan sau Alex Călin) dar şi aparţia savuroasă a unora dintre cei mai îndrăgiţi oameni din media (SmileyAlex Velea sau George Vintilă). Combinaţia oferită aduce filmul #Selfie pe buzele tuturor amatorilor de film, indiferent de vârstă.

Foarte pe scurt, filmul spune povestea a trei prietene apropiate tocmai de mediul diferit în care au crescut, venind din familii în care banul ţine locul afecţiunii şi iubirii parentale, familii în care severitatea şi rigurozitatea cu tentă comunistă limitează perspectivele viitorului dar şi familii unde libertatea oferită pare mult prea mare pentru posibilităţi. Tentaţiile adolescenţilor vremurilor curente sunt perfect ilustrate în scenariul filmului fără a se face însă abuz de ele. ABI-ul tinerilor (alcool, bani şi iubire) este relatat prin diverse situaţii clasice, însă povestite de o manieră aparte. Dorinţa de libertate, relaţia dintre un elev şi profesorul său, complexul aspectului fizic dar şi îngrădirea unui viitor parcă menit sunt doar câteva aspecte pe care le veţi regăsi în filmul #Selfie.

Îmbibat cu un limbaj adolescentin tipic, dominat de combinaţii lingvistice între română şi engleză şi presărat cu înjurături nu vulgare, ci mai degrabă plăcute auzlui (da, ştiu cum suna, dar aşa e!), #Selfie nu este doar un film ci o poveste de viaţă. Iar dacă încă nu ai luat bacul, poate fi chiar povestea TA de viaţă! Bătăi cu shaorma, scene de amor în mare, pahare de tequilla date peste cap dar şi o doză necesară de teribilism la volan, sunt doar câteva dintre imaginile pe care #Selfie mi le-a lăsat în cap după ce l-am vizionat.

Trecând prin filtrul a mai multor titluri diferite, ideea aleasă în final a venit ca o anticipare a curentului ce avea apoi să pună stăpânire pe modul de viaţă adolescentin, atât din perspectiva hasthagului cât şi a termenului de selfie din combinaţie. Na! că în sfârşit s-au dovedit utile toate textele alea de tip comentaţi titlul poeziei de la liceu. Tot din sesiunea de Q&A aflăm că se lucrează la o continuare, dar şi că pentru rolurile din film s-au dat bătălii grele la castiguri. Mai puţin Răzvan Fodor, care a fost sunat şi transportat direct din platoul Masterchef pe litoralul românesc! 🙂

Produs de MediaPro Pictures şi Zazu Film şi distribuit de MediaPro Distribution, filmul #Selfie apare vineri, 9 mai, în cinematografele din toată ţara. Mărturisesc, în calitatea mea de malaez care aşteaptă cuminte bacul de peste doar câteva săptămâni, că filmul reprezintă alternativa perfectă a tinerilor din toată ţara, dar şi a părinţilor dornici de a mai învăţa câte ceva despre relaţia asta. Trailerul – ştiţi şi voi – mai jos!

P.S.: rog pe oricine e în măsură să-mi zică şi mie numele melodiei de la 0:55 şi de unde aflu şi eu toate melodiile de pe coloana sonoră a filmului (impecabilă coloană sonoră, apropos). Mulţumesc!

 

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

2 Comments

 1. daniel

  27 iunie 2014 - 1:49 am
  Răspunde

  salut, ai reusit sa afli care sunt melodiile din coloana sonora a filmului Selfie?

  • Alexandru Ion

   27 iunie 2014 - 6:29 am
   Răspunde

   Sunt două melodii cântate de Sore: Girls Night Out şi New Generation. Din câte am înţeles vor apărea în curând, pentru că nu au fost lansate încă. 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.