Malaezu.ro

Cei de la edu.ro ne învaţă cum să facem trafic pe net!

Siteul celor de la edu.ro, ăştia care se ocupă cu sistemul educaţional din România (sau ce-a mai rămas din el), are în 361 de zile pe an, cumulat, cinci vizualizări. Şi alea sunt ale adminilor care dau log out din greşeală şi uită să se mai logheze la loc. În restul de patru zile fac câteva sute de mii de accesări. Care-i şmecheria?

Pentru început, este clar că edu.ro nu e accesat de niciun membru al învăţământului, pentru că pur şi simplu nu ai ce să culegi de acolo. Nu conţine absolut nimic util. Deci dacă eşti profesor, dacă faci parte cumva din sistem, mai bine te apuci să cauţi pe TPU, pentru că se va dovedi în final mult mai util. Dacă eşti oricare alt cetăţean român atunci cu siguranţă că nici nu ştiai că există un astfel de site. E ca şi când m-ar interesa pe mine de siteul pompierilor; dar îmi place atunci când ei vin şi îşi fac treaba după ce vecina de deasupra şi-a ars iar părul cu placa.

Şi apoi mai e o singură categorie: elevul. Iar pe elev îl doare-n pălărie de edu.ro, că nu-i motivează absenţe, nu-l trece clasa la mate, nu se duce la şedinţele cu părinţii în locul maică-sii. Elevul foloseşte referate.ro, nu edu.ro. Pardon, folosea referate.ro, înainte să se trezească unii să bage taxă pe referat. Elevul aude de existenţa mistică a portalului educaţional de fix patru ori în viaţă. Prima oară aude într-a opta, după ce dă examenele alea pe care le iau toţi oligofrenii care vor să intre la un liceu, pentru că mai nou intri şi cu 1.25. Deci, practic, dacă te prezinţi la examen, dai foaia goală şi pleci, eşti admis la liceu. Iar notele alea catastrofale care nu contează oricum pentru nimeni dar sunt menite să îi sperie pe elevi apar ulterior pe edu.ro. Şi uite aşa fac ăştia trafic o zi pe an cât în tot mileniul la un loc.

Acelaşi elev de-a opta mai intră o dată să vadă la ce liceu a fost repartizat, să ştie în ce direcţie ia autobuzul din toamnă. Iar, aceleaşi accesări tembele din partea elevilor, a părinţilor, a tuturor rudelor de grad I, II şi III, a profesorilor din generală, a profesorilor din licee… Apoi, timp de patru ani, elevul uită de edu.ro. Se trezeşte într-a doişpea că vrea şi el să afle dacă a luat bacul şi dă refresh întruna pe platforma educaţională principală din România. Iar apoi avem parte de două reacţii simple: l-am luat, dă-l în mă-sa! sau nu l-am luat, dă-l în mă-sa!

După ce s-a dat sesiunea de simulări pentru bacul de anul ăsta, cei de la edu.ro au zis să profite şi să mai facă o zi de trafic. Au trimis mesaje prin toate liceele să-i anunţe pe profesori că nu au voie să afişeze listele cu rezultatele înainte să le publice ei pe site. Astfel că mii de elevi au stat şi au dat refresh în prostie ore întregi siteului cretin numit edu.ro, pentru a afla nenorocirea. Iar în final, minune, apare un aşa-zis comunicat de presă (apreciaţi titlul pompos prezent chiar pe site) ce zice ceva de rezultatele simulării examenului de bacalaureat, anul 2014. Şi când să-l deschizi rămâi cu ochii spiralaţi că vezi numai procente, date inutile despre câţi elevi din Puţa Mică au luat note sub 5 şi care este numărul singurului elev din Băicoii Noi care a luat 10. Da, adică niciun nume de elev, nicio notă, nimic.

Dacă aş fi site şi m-aş numi edu.ro mi-ar fi ruşine de cei care mă administrează, pentru că am impresia că au fost recrutaţi de pe miniclip. Nu ca i-ar păsa cuiva, cu atât mai puţin mie, dar, hei!, am promovat simularea! Ce căcat de exprimare…

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.