Malaezu.ro

Am văzut Charleston, un film românesc cu o coloană sonoră impresionantă

Charleston e un film românesc atipic. E destul de greu de caracterizat corect în cuvinte și cred că cel mai bine ar fi să-l vezi cu ochii tăi. Măcar atât pot spune, că-i un film pe care ar trebui să-l vezi.

E o dramedie, ceea ce înseamnă că practic o să râzi cu lacrimi de niște lucruri de care n-ar trebui să râzi. Cum ar veni faptul că o femeie moare. În mod normal nu râzi de asta, dar modul în care reacționează personajele la tragedie te poate face să râzi. Cam asta e intriga, o s-o vezi pe Ana Ularu proiectată în stradă de o mașină, apoi o să-i vezi pe Șerban Pavlu și pe Radu Iacoban cum încearcă să treacă peste moartea soției, respectiv amantei.

Inclusiv treaba asta e super haioasă, imaginează-ți că tu te confrunți cu situația asta, în care persoana iubită a murit, și vine și-ți bate la ușă cineva care se prezintă drept amantul ei în ultima jumătate de an. Repet, în mod normal n-ar fi de râs, dar modul în care prezintă Andrei Crețulescu situația o face să fie. Crețulescu e la primul lui lungmetraj, apropo, eu zic că i-a ieșit chiar bine.

Restul distribuției e destul de încărcată și atractivă, chiar dacă majoritatea personajelor au parte de roluri episodice. Îi poți vedea pe Victor Rebengiuc, Dorian Boguță, Adrian Titieni și Andreea Vasile. Dialogurile dintre Pavlu și Rebengiuc sunt aur, omul care le-a gândit merită un premiu strict pentru faza aia. Probabil că-i cel mai bun dialog petrecut vreodată la ciorbă în filmele românești.

Dincolo de asta mi-a plăcut coloana sonoră cum n-am crezut c-o să-mi placă vreodată la o producție locală. Soundtrackul original e realizat de Massimiliano Nardulli, piesele se potrivesc super bine, dau o atmosferă aparte filmului. Ascultă aici o mostră, de exemplu. E o secvență de dans în care cei doi protagoniști par niște indieni ieșiți din filmele de la Bollywood, n-ai cum să nu râzi; poate doar dacă nu-ți place ideea de a parodia niște filme indiene.

Din partea mea are mai mult decât doar o notă de trecere, că mi-a plăcut și-l recomand, deși am intrat sceptic în sală. Cred că trailerul nu-i face cinste neapărat, dar totuși ți-l las mai jos să-l vezi.

Tagged in:,
Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

2 Comments

 1. Maria

  13 iunie 2018 - 6:08 pm
  Răspunde

  Coloana sonora foarte buna. Vizual foarte bine, cu o multime de scene estetice. Cum ar fi dansul celor doi, scena cand conduc spre mare, sau spre final cand cei doi sunt pe banca iar Serban Pavlu ii da ceva lui Radu Iocoban (nu spun ce sa nu fie spoiler, desi mai bine isi salveaza toata lumea 2 ore din viata). Pentru ca actorii.. Mai rar vezi actori care sa joace atat prost. Unu dupa altul, ratau replicile. Extrem de fals, teatral, recitau ce aveau de zis. Mi-e greu sa inteleg cum au putut sa continue sa faca filmul cu interpretarile alea. Singurii care au jucat bine au fost Rebenciuc, Ana Ciontea (in rolul mamei Ioanei) si Andreea Vasile, care are doar cateva replici.

 2. Hadrian

  16 decembrie 2018 - 10:42 am
  Răspunde

  -Ce sa zic, dupa ce l-am vizionat pe HBO, cred ca am vazut unul din cele mai bune filme romanesti si ma stradui sa le vad cam pe toate in ultimii `50 ani ! Subiect exttra ! Bravo, Cretulescu ! Bravo, Pavlu ! Bravo Iacoban ! Cine critica sa vada si ansamblul nu doar minusurile

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.