Malaezu.ro

Cinci aplicații de mobile cu care îmi încep diminețile

E un lucru cât se poate de clar faptul că cei mai mulți dintre noi ne trezim în fiecare zi cu ochii în telefon. Îl avem lângă noi pe o noptieră, pe o măsuță sau pe jos, pe parchet, iar atunci când deschidem ochii ni-i lipim de ecranul ăla, de multe ori fie și doar pentru a opri alarma.

Eu asta fac zilnic și-mi aduc aminte că odată m-am trezit destul de târziu și m-am grăbit să plec, astfel că n-am mai avut timp să-mi verific conturile de pe rețelele sociale, mailul sau altele asemenea. Am stat cu gândul la asta, la ideea că poate am primit un mesaj sau un mail important peste noapte, până ce m-am urcat în autobuz și am avut ocazia să-mi butonez telefonul. Mă gândeam că poate cineva mi-a dat mesaj să mă roage să iau ceva de-acasă, iar eu, pentru că nu mi-am verificat telefonul în acea dimineață n-am știut.

Nu am o ordine în care îmi deschid aplicațiile de pe telefon, dar am câteva care au prioritate în fiecare zi. În mod cert Facebook-ul este una dintre ele; chiar dacă nu stau prea mult pe Facebook dimineața, ci mai degrabă doar îmi verific notificările și dau un scroll rapid să văd ce s-a mai postat peste noapte sau în orele matinale în care eu de obicei dorm.

În mod surprinzător, însă, am ajuns să acord mai multă importanță aplicației de Messenger. Mi se pare mult mai important să văd ce mesaje am primit cât timp eram deconectat decât cine mi-a mai dat like și love. De obicei răspund la mesaje pe loc, dimineața, la ora la care le citesc; doar dacă e ceva mai complicat, care necesită mai multă atenție și mai mult de lucru aștept până mă trezesc de tot și mă pot apuca de treabă.

Aplicația de Gmail este de asemenea o prioritate. Îmi place să-mi țin mailurile organizate și prefer să văd de dimineață cine m-a căutat peste noapte și cu ce scop, chiar dacă nu răspund pe loc. În plus, așa pot să scap de mailurile care nu mă interesează în ziua respectivă și să le păstrez pe cele cu care voi „lucra„, ca să zic așa, pe parcursul zilei.

În funcție de timpul pe care-l am, de obicei apuc să intru și pe Instagram și să mai dau niște like-uri unor poze faine. Rareori mă trezesc târziu comparativ cu activitățile pe care le am în ziua respectivă, astfel încât să fiu nevoit să mă grăbesc. Îmi place să-mi iau timpul necesar să mă dezmeticesc dimineața și prefer să mă trezesc cu 15 minute mai devreme și să stau în pat, butonându-mi telefonul, decât să mai dorm 15 minute și să fiu pe fugă.

Nu în cele din urmă îmi verific aplicația de WordPress și mă asigur că totul este în regulă cu blogul. Aprob și răspund la comentarii atunci când e cazul, verific că s-a publicat articolul pe care l-am programat cu o noapte în urmă, sau orice altceva, în funcție de situație. Nu vreau să plec de-acasă la birou sau la facultate și să constat că am blogul picat, așa că mereu mă asigur că totul merge perfect.

Pe 14 și 15 aprilie la hotelul Ramada Bucharest Parc va avea loc Mobifest 2016, un eveniment dedicat mediului mobile din România, organizat de Evensys. Una dintre părțile faine ale sale este organizarea premiilor Mobile Awards, care oferă recunoaștere celor mai creative și mai inedite aplicații sau campanii mobile din România, realizate în ultimul an. Aceste campanii și aplicații vor fi supuse unei jurizări și vor fi premiate în cadrul Galei Mobile Awards, care va avea loc pe 14 aprilie. Proiectele pot fi înscrise gratuit, până pe 24 martie într-una dintre categoriile menționate pe site. De asemenea, cei care doresc pot solicita gratuit o invitație la gală.

Mi-ar plăcea să-mi spuneți și voi cu ce aplicații interacționați prima oară în rutina voastră zilnică, iar dacă sunt printre voi oameni care au aplicații ce merită înscrie în competiție, mi-ar plăcea să le descopăr. Deci dacă ne vom vedea la gala Mobile Awards, indiferent de motivul pentru care o vom face, nu ezitați să-mi spuneți!

(sursa foto)

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.