Malaezu.ro

Cinci bloguri peste care vă recomand să vă uitați

Primul lucru pe care l-am făcut atunci când m-am decis eu să m-apuc serios de treaba asta cu bloggeritul a fost să citesc (da’ să citesc serios, nu glumă) o mulțime de alte bloguri. Citeam cam tot ce-mi ieșea în cale, chiar dacă ulterior am fost nevoit să fac o selecție ceva mai atentă. Și a fost important pentru că am înțeles cine scrie, cum scrie, despre ce scrie; am înțeles ce subiecte se abordează, de ce manieră, am înțeles care-i diferența între a scrie un articol mai jucăuș, cu ceva ironie sau, i-ar zice unii, heităreală de-a dreptul, față de acele articole ce abordează subiecte serioase, tehnice sau ceva pe-acolo.

Dincolo de acest blogroll pe care încă-l mai am și unde am adunat o listă de bloguri ce, zic eu, merită citite, țin musai să vă recomand cinci dintre ele, care mie-mi plac în mod deosebit și pe care le citesc mereu cu plăcere în privire. Chiar dacă, mărturisesc, îmi mai scapă și mie niște articole, căci dacă mi-aș putea dedica tot timpul doar cititului de bloguri aș fi mult prea fericit. Doar să nu credeți că e vreun clasament, un top cu locurile I, II și III, pentru că nu e așa.

Primul blogger pe care l-am cunoscut în offline a fost Cristian Manafu, cu ocazia meciului dintre România și Ungaria, pe Național Arena; și pe care-l citeam încă dinainte de acel moment și continui să-l citesc și azi. Vă spun că-l citesc pe Manafu tocmai ca să învăț și, cred eu c-am și învățat destule din articolele lui. Îs un fel de cursuri de social media de care ar trebui să am eu parte în amfiteatrul R3 de la Universitate, doar că în loc să aștept 30 de minute troleul ca să ajung acolo, pot afla informația în fiecare zi, la orice oră, de pe un device conectat la internet.

Pe Diana Duca o citesc (și) pentru umor. Are fata asta un fel de-a îmbina cuvintele de te face să te întrebi în primă fază dacă alăturarea aia e legală; și-apoi să realizezi că, și dacă n-ar fi, modul în care își aruncă ea vocabularul peste internet ar trebui să schimbe ceva prin regulile limbii române. Diana este unul dintre cei mai buni storytelleri pe care-i are blogosfera românească și-ar cam merita câte un Pulitzer pentru fiecare articol scris.

Apoi, diminețile mele sunt mai frumoase cu Mihai Vasilescu. Și știu c-am exprimat-o p-asta de-ți vine s-o cadrezi cu unicorni și curcubee, fiți mai îngăduitori. Redevenind serioși, blogul lui Mihai face parte din acea categorie pe care o deschid dimineață de dimineață curios de ce s-a mai întâmplat pe-acolo. Are felul ăla al lui de-a scrie, direct și la obiect, care pe mine m-amuză inițial, numa’ ca să mă facă apoi să mă gândesc că povestea din spatele articolului lui e pe bune, e serioasă și că nu-i de râs.

Pentru că scriu constant despre filme, nu se putea să nu adaug pe lista de recomandări și un blogger din domeniu, un cinefil. Angela scrie pe Cineamator.ro cu o pasiune și o dedicare incredibilă. Pentru mine e un fel de enciclopedie cinefilă, posesoare a unei culturi în domeniu cum n-am prea văzut. Dacă vreți să aflați câte ceva despre noile filme de-apar în cinematografe (dar nu numai), zic c-ar fi o idee bună să-i citiți cronicile ei, asta chiar înainte să vă uitați peste ale mele.

L-am lăsat la final pe colegul de la Kooperativa 2.0, domnul Cristian China Birta, care trebuie să înțeleagă faptul că nu doresc nimic de la dumnealui pentru că-l nominalizez eu pe lista aceasta. Cristi e unul dintre acei puțini bloggeri care se exprimă în online la fel cum o face și în afara granițelor internetului (și vă spune asta un om care stă aproape zilnic în preajma lui). Adică îi genul ăla de persoană care nu vă servește o informație rece, ci o adaptează într-un mod plastic, ca să înțelegeți și voi ce-a vrut autorul să spună.

Înainte să-mi fac ieșirea, voiam doar să vă mai întreb ce bloggeri citiți și de ce. Ca să știm unde ne situăm la gusturi și preferințe, mă-nțelegeți. Și-apoi, dacă la rându-vă sunteți bloggeri, puteți lua parte pe Blogal Initiative la recensământul blogurilor. Adică anuntați și voi pe blogul vostru pe cin’ citiți și de ce, vă înscrieți în campanie și puteți câștiga trei premii a câte 50 de euro. O nimica toată!

(sursa foto)

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.