Malaezu.ro

Cinci lucruri pe care le fac în sesiune

Acum, adevărul e că ideea nu-mi aparține, căci am văzut la Daniela o serie de cinci lucruri pe care le face ea în timp ce-ar trebui să învețe pentru examene. Dar a fost exact ca iaurtul – prea bună, prea ca la țară -, ca să n-o fur și s-o adaptez vremurilor de pe blogul meu. Sunt la a treia sesiune din viața mea și, cu fiecare în parte simt că mă redescopăr.

1. Sunt mai productiv la birou

Din punctul ăsta de vedere cred că mi-ar plăcea să am examene tot anul. Adică e așa, o senzație foarte faină să te gândești seara că ziua următoare trebuie să mergi la birou și n-ai niciun examen pe care să-l dai. Plus c-aș sta mult mai mult acolo, decât să mă întorc acasă și să mă simt vinovat că nu învăț. „Ai învățat și tu ceva pentru examen?” „Băi, am vrut, dar n-am avut când, am fost la birou toată ziua…

2. Particip la cât mai multe evenimente

Joi seară, de exemplu, am avut un examen la Universitate de la ora 17, iar la 19 eu trebuia să fiu la Sala Polivalentă pentru concertul celor de la Rixton – despre care o să revin cu mai multe impresii. Vineri seară, deși eram la mai puțin de 24 de ore de examenul de dimineață, mi-am adus aminte de un viciu de-o pasiune mai veche d-ale mele: escape room-urile. Și pe tema asta revin cu un articol. Mi-am propus să merg la un film românesc (Orizont), o adaptare după romanul „Moara cu Noroc„; pentru că, nu-i așa, dacă nu înveți în sesiune materia de bac, atunci când?

3. Urmăresc și mai multe seriale

Aici e un complot, e imposibil ca toate serialele faine să apară chiar în sesiune! Unor DC-uri clasice, precum Arrow, The Flash sau Gotham tocmai ce li s-a alăturat noul Legends of Tomorrow. Stan Lee atacă și el cu un serial despre un om norocos (ăsta e motivațional, d-aia vreau să-l urmăresc), Lucky Man, unde mai pui ca în curând urmează să apară și noul sezon din House of Cards. Recent am terminat Heroes Reborn, The Man in the High Castle și o restanță mai veche, în persoana lui Jessica Jones.

4. Sunt mai activ pe rețelele sociale

Chiar dacă am scris un singur articol pe blog săptămâna asta, am fost prezent pe Facebook, Twitter sau Instagram, îmi place să mă implic în discuții, ba chiar mi-am dedicat câteva ore ajutându-i pe bobocii de la FJSC cu privire la prima lor sesiune de examene. Dacă ai cumva nevoie de ajutorul meu în perioada asta, nu ezita să mă cauți! Dacă nu ne-am mai văzut de mult, vrei să-mi povestești ce-ai mai făcut, să-mi propui vreun proiect sau pur și simplu să bem o bere, acum ar fi momentul ideal.

5. Îmi cunosc profesorii de la facultate

Sunt două senzații foarte nasoale în facultate: prima e când vezi foaia de examen și te întrebi la ce materie e proba și dacă nu cumva, bagi și-o rugăciune, profa n-a greșit din întâmplare subiectele. A doua senzație d-asta e când îți vezi pentru prima oară profesorul înaintea examenului și-ți întrebi colegii: el e, mă? Niciodată nu știi dacă poți să-ți mai scapi o înjurătură, dacă cel de lângă tine e profesorul de la curs sau administratorul liftului. Unde mai pui că-i mai și confuzi între ei, că majoritatea arată la fel, de zici că a fost făcut un casting bazat pe aspectul fizic, nu pe altceva.

Am examen în câteva ore (indiferent la ce oră veți citi articolul ăsta, până pe 11 februarie 2016 va fi valabilă ideea că am examen în câteva ore), dar până atunci îs foarte curios cum vă petreceți voi timpul în sesiune.

Am pus la featured image poza asta făcută în timpul unui joc de Activity organizat de Ranevents Comm, tocmai pentru a vă da impresia că, în ciuda tuturor distragerilor, eu învăț.

pr_student
sursa foto: derekdevries.files.wordpress.com
Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.