Malaezu.ro

Cinci seriale cu care îmi voi neglija viața socială în această toamnă

Mi-am consumat lunile de vară încercând să ajung la zi cu serialele pe care le-am urmărit în ultimul an, dar și apucându-mă de unele noi, căci căldura d-afară mi-a șoptit că ar putea fi o idee bună să le dau o șansă. Acum, odată cu venirea noului sezon ploios, am fost anunțați de Horia Brenciu c-a început septembrie, ăștia micii încep mâine școlile și liceele, iar eu mai am cam trei săptămâni până să-mi aflu orarul de la facultate și să-l uit apoi undeva prin niște arhive. E vremea să-mi las deoparte viața socială și să mă bucur de niște seriale care, pe mine unul, m-au prins senzațional.

Gotham – 21 septembrie (luni)
Aflat la cel de-al doilea sezon, serialul prezintă societatea din orașul lui Batman, pe vremea când Bruce Wayne era doar un copil. Primul sezon a aruncat pe micul ecran o mulțime de personaje emblematice universului Batman, precum variante ale lui Penguin, Catwoman sau The Riddler înainte ca acestea să devină clasicii antagoniști DC. Poate cel mai bun episod al sezonului a reprezentat un teaser către ceea ce urmează să însemne Joker-ul pentru sezonul secund; care se mai numește și Rise of the Villains.

Premiera noului sezon va avea loc în Statele Unite în seara de luni, 21 septembrie. Ceea ce înseamnă că zilele de marți în această toamnă vor fi rezervate orașului Gotham.

The Flash – 6 octombrie (marți)
Universul DC pare să acapareze micul ecran din ce în ce mai puternic. Pe lângă serialele cu Flash și Arrow (despre care am scris mai jos) ale celor de la CW și de Gotham-ul lui Fox, anul acesta li se mai alătură și Supergirl, din partea CBS. Revenind la The Flash, serialul m-a convins încă de la primul sezon că-mi merită timpul, iar crossover-urile dintre Barry Allen și Oliver Queen fac toți banii. Plus că sunt curios cu ce vor veni nou în acest an cei de-acolo, după ce l-au aruncat în luptă pe principalul antagonist al lui Flash, Reverse Flash, încă din primul sezon.

Primul episod al noului sezon apare pe 6 octombrie în State, astfel că zilele de miercuri vor fi dedicate lui Barry și aventurilor lui.

Arrow – 7 octombrie (miercuri)
Nici nu vă puteți închipui cât m-a prins serialul ăsta! Gândiți-vă că l-am lăudat atât de tare și de mult încât au ajuns oamenii să-mi dea mesaje să-mi spună că s-au apucat să-l urmărească și că le-am distrus viețile sociale. Și-a consumat deja primele trei sezoane (deci trei din cei cinci ani petrecuți de Oliver Queen pe insula Lian Yu), iar eu sper să urmeze cât mai multe. Dacă sezonul doi s-a concentrat pe confruntarea dintre Arrow și Deathstroke (unul dintre personajele mele preferate din universul DC), cel de-al treilea sezon i-a adus în prim plan pe Ra’s Al Ghul și a sa Ligă a Asasinilor, atunci vă las cu trailerul de mai jos pentru a vedea la ce să vă așteptați de la sezonul cu numărul patru.

Și cum premiera sa va fi în State miercuri, 7 septembrie, atunci e deja clar că zilele de joi sunt ale Arcașului.

Heroes Reborn – 24 septembrie (joi)
Seria originală Heroes a fost primul serial pe care l-am văzut vreodată; era difuzat pe Antena 1 la vremea aceea, și-mi aduc aminte că ultimul episod mi-a făcut pielea de găină pentru următoarele două zile. Acum, la cinci ani de la încheierea acelor povești, seria este reabilitată și, sper eu, readusă în centrul atenției. Pentru că la cât de mult mi-a plăcut serialul Heroes, ar fi bine ca Heroes Reborn să fie cel puțin la fel de bun. Au fost păstrate unele personaje, înlocuite altele, însă înainte de-a vedea primul episod ofer serialului susținerea mea.

În State apare joi, pe 24 septembrie, astfel că dacă vreți să-l urmăriți ar fi o idee bună să vă rezervați o oră vinerea pentru el.

Da Vinci’s Demons – 24 octombrie (sâmbătă)
Este, cu siguranță, unul dintre cele mai bune seriale pe care le-am văzut vreodată. Nici nu vreau să spun mai multe despre el, căci dacă n-ați văzut până acum primele două sezoane, aveți cam o lună la dispoziție să vă puneți la curent. La o distanță de mai bine de un an de la sfârșitul sezonului secund, aventura maestrului Leonardo Da Vinci se apropie de sfârșit acum, când cei de la Starz au anunțat că acest al treilea sezon va fi și ultimul. Însă la cum arată trailerul… Iar eu mă gândesc și-acum la ultima secvență din sezonul doi și simt cum mi se ridică părul pe mâini.

Premiera în State va fi sâmbătă, pe 24 octombrie, astfel că săptămânile mele vor fi completate în această toamnă de Demonii lui Da Vinci.

Bonus! Alte seriale pe care am să le urmăresc anul acesta, respectiv în prima jumătate a lui 2016 (dacă dați click pe numele lor veți putea urmări trailerul):

Lucifer (sezonul 1)
Supergirl (sezonul 1)
Daredevil (sezonul 2; trailerul sezonului nu este disponibil momentan)
Legends of Tomorrow (sezonul 1)
House of Cards (sezonul 4; trailerul sezonului nu este disponibil momentan)

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

2 Comments

 1. Dudus

  13 septembrie 2015 - 1:25 pm
  Răspunde

  De un an de zile tot astept al 3-lea sezon din Da Vinci’s Demons pentru ca sezonul 2 m-a lasat efectiv muta! Abia astept sa vad cum vor termina producatorii serialul asta!

  • Alexandru Ion

   13 septembrie 2015 - 1:28 pm
   Răspunde

   Știu ce zici! Și când am văzut, acum ceva vreme, c-o apărut trailerul, mi s-a reactivat sevrajul ăla pe care-l lăsasem în urmă odată cu sfârșitul sezonului doi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.