Malaezu.ro

Branduri cu idei mișto: Coca-Cola a gândit un escape room în București

Îmi place treaba asta. Îmi place să văd că brandurile știu să se promoveze în moduri diverse, țin cont de trendurile din jur și își pun produsul în evidență folosindu-se de diverse canale de comunicare și activări. Coca-Cola e unul dintre brandurile alea: brandul care a ales să fie activ pe Snapchat atunci când nimeni nu înțelegea rostul aplicației și care acum are propriul joc de escape room în București.

Și e super mișto! L-am jucat în weekend, e destul de greuț, foarte mecanizat, promovează produsele Coca-Cola exact atât cât trebuie astfel încât să-ți rămână în cap, dar să nu ți se pară enervante și are la bază o poveste logică și cursivă. Adică știi care-i scopul tău în camera aia: ai 60 de minute să găsești niște sticle de Coca-Cola care să-ți deschidă ușa pentru a evada.

Nu e un joc liniar, ceea ce înseamnă că ai mai multe starturi posibile și poți face mai multe chestii simultan; mă rog, nu singur, alături de echipa ta. Ideea e că dacă sunteți organizați cum trebuie și vă repartizați corect sarcinile puteți obține un timp bun. Deși, repet, camera nu mi s-a părut simplă, iar debutanții s-ar putea să aibă ceva de furcă; sunt unele chestii pe care eu le-am dedus pentru că am o experiență de câteva zeci de jocuri în spate.

E mișto că a reușit să mă facă să mă simt de parcă eram într-un camion d-ăla Coca-Cola pe care-l vedem în reclame: totul în jur avea codul cromatic al brandului, pe fundalul sonor se regăsea piesa Taste the Feeling, decorațiunile din cameră erau cu și despre Coca-Cola, ca să nu mai zic de sticlele și dozele de peste tot. Practic m-am simțit ca un copil în dimineața de Crăciun.

Camera Coca-Cola: The Secret se află în incinta celor de la Captive Escape Room, pe Strada Sergent Năstase Pamfil nr.38 (în zona Ștefan cel Mare). Eu am mai fost pe-acolo acum un an și am jucat camerele Langdon’s Challenge și Puzzling Colors, ambele foarte faine. Oamenii sunt unii dintre cei puțini care au reușit să-și mențină afacerea în timp, după ce foarte multe escape roomuri s-au închis în ultimul an din lipsa unei strategii sau a altor resurse. Am aflat, de exemplu, că numărul lor a scăzut de la 160 la 80 de camere (nu centre; un centru poate avea mai multe camere). Deci pot spune despre ei că știu ce fac!

Alături de mine au fost Daniela, Marius, Cosmin și Andreea. Am evadat cu 30 de secunde înainte de final. Am crezut că sparg o sticlă de cola de la emoții și adrenalină, efectiv nu mai știam ce trebuie să fac pentru a deschide ușa, am văzut că mai sunt câteva zeci de secunde și primul instinct a fost să dau cu o sticlă în ea. Dar n-am distrus nimic până la urmă, a ieșit bine.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

  1. Alina

    20 martie 2024 - 3:49 pm
    Răspunde

    ai cateva insight-uri legate de aceasta camera ? 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.