Malaezu.ro

Colaborarea dintre Disney şi Marvel îi aduce pe marile ecrane pe cei şase super eroi

La doar 13 ani, geniul Hiro Hamada a terminat deja liceul şi priveşte cu încredere către următoarea provocare a vieţii sale: Facultatea de Tocilari din San Fransokyo. O intrigă neaşteptată însă îl apropie pe Hiro de Baymax, robotul medical din bezea, dar şi de alţi tocilari alături de care, în costume de super eroi, vor încerca să salveze oraşul de un misterios om cu mască. Disney şi Marvel colaborează pentru prima oară pentru a oferi publicului o animaţie bazată pe benzi desenate despre eroi şi prietenie.

Scos din suburbiile luptelor cu roboţi de către fratele său Tadashi (voce Daniel Henney), Hiro Hamada (voce Ryan Potter) calcă pragul Facultăţii de Tocilari din San Fransokyo cu gândul de a-şi perfecţiona intelectul de geniu. Atras de multitudinea de invenţii futuriste la care lucrează prietenii tocilari ai fratelui său, Hiro este hotărât să lase viaţa de noapte (aşa cum era ea trăită de un copil de 13 ani) în favoarea unui viitor academic.

Pentru a-şi găsi locul printre tocilarii locali, eroul nostru prezintă în faţa comisiei de admitere proiectul microboţilor, nimic altceva decât perfecţionarea fictivă a nanotehnologiei controlată mintal. Apariţia unui incendiu dezastruos va schimba însă vieţile tuturor tocilarilor din San Fransokyo, iar moartea lui Tadashi va însemna începutul unor noi şi frumoase prietenii.

Baymax (voce Scott Adsit), robotul medical pus la punct de Tadashi înainte ca acesta să moară, pare a fi programat pentru a-i alina durerea tânărului Hiro. Însă atunci când cei doi descoperă că incendiul de la facultate şi dispariţia lui Tadashi Hamada nu au fost doar accidente, durerea lui Hiro se transformă în dorinţa sa de răzbunare. Pe lângă asta, se pare că oricine ar fi fost în spatele incendiului îi foloseşte acum microboţii în scopuri malefice.

În încercarea sa de a deveni erou, Hiro îi aduce împreună pe prietenii fratelui său, îi echipează cu costume colorate şi accesorii futuriste şi îi transformă în super eroi. Naivitatea caracteristică vârstei adolescenţilor se va vedea în fiecare încercare pe care aceştia o au de a se lupta cu răul din oraş. Determinarea şi certitudinea că acesta este destinul lor îi vor împiedică însă să renunţe şi vor sta la baza perfecţionării lor.

Animaţia Cei şase super eroi aminteşte puţin de gaşca nebună din Scooby Doo, când frica şi nesiguranţa sunt completate, paradoxal, de un curaj nebunesc de a îndrepta lucrurile şi a-l demasca pe ticălos. Baymax, robotul de bezea, reprezintă etalonul purităţii nu doar prin albul ce îl învăluie şi prin designul comic şi simplist ci prin programul ce stă la baza sa, de a face bine indiferent de circumstanţe.

Disney şi Marvel au parte de o primă colaborare reuşită, o animaţie care, deşi nu mă are în target neapărat, este o bună recomandare pentru publicul cu spirit veşnic tânăr. Big Hero 6 este adus în România de CineForum începând cu 23 ianuarie în format 3D şi Imax 3D, dublat în limba română.

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.