Malaezu.ro

Cum a fost la escape room-ul organizat de Google

Ieri am fost să testez un joc nou de escape room în București, la RoomMania. Am mai fost pe la ei acum vreun an pentru a juca cele două camere pe care le aveau la vremea respectivă, Da Vinci și Sonata, iar prima dintre ele mi-a plăcut incredibil de mult. Adică m-au încercat chiar și acum niște déjà vu-uri când am intrat în lobby și mi-am adus aminte de experiențele alea.

De data asta invitația a venit din partea celor de la Google, care au gândit un astfel de joc pe care să-l poți parcurge cu ajutorul aplicațiilor lor. Conceptul e destul de simplu pentru că la început mi s-a făcut un scurt instructaj pe trei aplicații pe care urmează să le folosesc în cameră: Google Maps, Google Translate și Google Arts & Culture. Cunoșteam majoritatea aspectelor pe care mi le-au prezentat oamenii de acolo, dar au fost și unele noi, foarte mișto, de care nu aveam habar.

De exemplu nu știam că poți folosi Google Maps și în modul offline, dacă-ți descarci înainte hărțile de care ai nevoie. E o treabă super utilă pentru momentele în care plec din țară și stau prost cu internetul, pentru că mă pot orienta pe harta din Maps astfel încât să ajung oriunde am nevoie.

O altă treabă foarte faină e opțiunea aia de traducere foto de la Google Translate. Cred c-ați mai auzit de ea; și eu știam despre cum funcționează, dar n-am avut ocazia să o folosesc până acum și am profitat de escape-ul ăsta în acest sens. Ideea e că selectezi cele două limbi (cea în care apare textul și cea în care vrei să fie tradus; de obicei engleza, pentru că momentan nu merge și în română), iar apoi îți poziționezi camera în dreptul unui text pe care-l vrei tradus. E foarte simplu și foarte util atunci când ești în țări străine care nu folosesc engleza la capacitate maximă.

Ultima aplicație de care m-am folosit pentru a evada se numește Google Arts & Culture, care e un fel de muzeu virtual direct pe smartphone. Pe lângă faptul că vă puteți plimba prin tot felul de muzee, clădiri și galerii din lume, aplicația are o opțiune de zoom atât de mare încât vă ajută să vedeți în detaliu fiecare exponat la care nu aveți în mod normal acces din cauza a tot felul de cordoane de proximitate. Sau o opțiune de night vision cu ajutorul căreia am aflat că unele tablouri au mesaje ascunse pe care le poți vedea doar pe timpul nopții cu un dispozitiv UV. Lucru pe care, desigur, dacă nu sunteți hoți de muzee n-aveți cum să-l realizați.

Legat de escape room, nu e foarte greu, iar instructajul de la început m-a ajutat să înțeleg mai bine ce trebuie folosit și unde. Fiind bazat pe aplicațiile Google e destul de digitalizat, dar are și părțile alea clasice în care trebuie să băgați manual coduri în lacăte sau să vă jucați cu tot felul de obiecte găsite prin cameră.

Nu știu dacă jocul va rămâne așa în final, pentru că am fost prima echipă care l-a testat; dar mie mi-a plăcut, n-am sugerat nicio schimbare majoră. A, și tocmai pentru c-am fost prima echipă care a intrat în cameră am făcut și recordul de 45 de minute; care a durat măcar două ore, până au venit următorii. Noua cameră se va numi „Doza de Hash” și a fost amenajată la sediul din Calea Dorobanților, nr. 184.

(sursa foto)

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.