Malaezu.ro

Cuvinte despre „Eroi de Sacrificiu 3”, filmul care arată că România există!

Acum 4 ani, în 2010, Sylvester Stallone punea cap la cap rotiţele unui concept ce avea să revoluţioneze ideea de blockbuster în Statele Unite. Aducea împreună sub acelaşi scenariu, uniţi de aceeaşi poveste, unele dintre cele mai mari nume ale industriei cinematografice, precum Statham, Li, Lundgren, Willis sau Couture. Doi ani mai târziu echipa se reunea, însă avea parte de forţe proaspete de bătaie în persoana lui Norris, Schwarzenegger ori Van Damme. Eroii de sacrificiu din 2014 spun o poveste cu totul nouă, aduc în scenă sânge proaspăt, o nouă motivaţie dar o experienţă covârşitoare în cea de-a treia parte a seriei The Expendables!

Random fact: de când m-am apucat să scriu despre filme am stat şi m-am gândit cum voi reuşi să cuprind într-un singur articol o producţie ce implică numele atâtor grei ai Hollywoodului. A sosit momentul adevărului. The Expendables 3, filmul pentru care s-au inventat noi dimensiuni ale posterelor ce vor să cuprinde cam toată distribuţia, filmul al cărui afiş e doar o înşiruire (mai mult ca suficientă) de nume proprii. Pe rând: Stallone, Statham, Banderas, Li, Snipes, Lundgren, Grammer, Couture, Crews, Lutz, Rousey, Powell, Ortiz, Davi, Gibson, Ford şi Schwarzenegger.

Povestea din cea de-a treia parte a seriei îl găseşte pe Barney (Stallone) pus în faţa unui adevăr greu de acceptat. Fostul său partener alături de care a înfiinţat în urmă cu mulţi ani echipa eroilor de sacrificiu, Stonebanks (Gibson), cel pe care îl credea mort, se dovedeşte a fi în viaţă şi pus pe fapte mari (şi rele). Aflat în faţa unei decizii extrem de dificile şi conştient de puterea inamicului cu care se confruntă de această dată, Barney alege să renunţe la fosta sa echipă şi să aducă lângă el o parte din noul val, tineri antrenaţi şi motivaţi pentru a devenii viitorii eroi de sacrificiu ai Americii.

De aici înţelegem, aşa cum e logic şi deloc surprinzător, că de fapt echipa lui Stallone nu se schimbă ci se măreşte, se dublează. Pe lângă noii săi prieteni, Church (Willis) e înlocuit de Drummer (Ford), cel care preia acum frâiele misiunilor conduse de Barney, Trench (Schwarzenegger) şi Yang (Li) fac echipă şi se alătură şi ei distracţiei armate iar Galgo (Banderas) este pata de culoare, comicul de care producţia avea atât de mare nevoie. Cum ziceam, băiatul rău e acest Stonebanks, un răufăcător stilat, îmbrăcat la costum, un cunoscător de artă, însă nimic mai mult decât o brută rafinată.

Eroi de Sacrificiu 3 este filmul care îi mai anunţă pe americani, dar şi pe restul îngâmfaţilor de prin lumea asta că şi România e o ţară, că are capitala la Bucureşti şi că totul e cât se poate de real. Secvenţe semnificative din film se desfăşoară în Centrul Vechi sau la Muzeul de Artă Modernă din Bucureşti, acolo unde Stonebanks îşi negociază până la capăt ultima sa afacere ilegală. Semn că şi noi existăm iar americanii, cu toate serviciile lor secrete şi echipajele de spionaj şi siguranţă naţională chiar ne iau în calcul şi, bonus, prezintă capitala noastră ca fiind cea corectă, nu cea a vecinilor de la sud ori de la vest.

Dacă m-aţi întreba de ce să vedeţi cea de-a treia parte din The Expendables v-aş enumera din nou distribuţia şi v-aş lăsa să descoperiţi singuri acţiunea, exploziile, cursele contracronometru, toate acele tancuri, elicoptere şi arme de ultimă generaţie, replicile şi ironiile fine ale fiecărui personaj în parte, felul în care old-school-ul se îmbină cu noul val în ceea ce se anunţă a fi cel mai bun film al seriei. În România e adus de MediaPro Distribution începând cu 29 august.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.