Malaezu.ro

Dacă „de ce ţi-e frică nu scapi”, atunci nu trebuie să ratezi camerele de la Real Escape Room

Daţi voi click pe categoria „Malaezu evadează” ca să vă daţi seama cam la cât de multe escape room-uri am fost. După toate astea, în sfârşit am găsit unul care mi-a pus capac; nu din punct de vedere al evadării, căci oricum nu ăsta-i hazul, ieşim sau nu, distracţia se întâmplă peste tot. Senzaţia pur şi simplu înfiorătoare cu care m-am confruntat în Room 13 va rămâne una din acele experienţe pe care n-o voi uita prea curând; către niciodată. Ca să nu mai spun că după aventura din Prison Break am să-i acord mai mult credit lui Wentworth Miller şi ingeniozităţii sale.

Real Escape Room este una dintre cele mai noi locaţii de pe piaţa camerelor de evadare din ţară, cu o primă lună de activitate fantastică. Conceptul implementat direct din Asia, acolo unde au luat naştere jocurile de escape room, aduce în Bucureşti patru camere cu patru poveşti şi patru experienţe cum rar veţi avea ocazia să mai întâlniţi. Cu un nivel de dificultate destul de ridicat (de asemenea în conformitate cu modelul asiatic), camerele de la Real Escape Room oferă acel ceva pe care pasionaţii jocurilor de genul îl tot aşteptau: teama! Aş fi putut spune spaima sau groaza, însă nu eu sunt acela care vrea să vă sperie.

Am să încep cu experienţa obţinută în închisoarea numită Prison Break. Deşi nu urmăreşte firul narativ al serialului, se pliază pe aceeaşi poveste a deţinuţilor al căror scop final este însăşi supravieţuirea. 60 de minute este timpul maxim în care trebuie să evadaţi înainte ca sentinţa la moarte cu care aţi fost judecaţi să fie pusă în aplicare. Bănuiesc că vă închipuiţi şi voi că o evadare dintr-o închisoare n-are cum să fie uşoară, astfel că enigmele şi sarcinile pe care le aveţi de rezolvat pe parcurs vă vor pune reale probleme.

Cea de-a doua cameră încercată este.. Staţi puţin, puneţi pe pauză: vedeţi cum mi se ridică părul de pe mână? Încă mă mai urmăreşte senzaţia aia de spaimă din Room 13. Având la bază filmul lui Kubrick din ’80, The Shining, camera numărului tabu oferă de departe cea mai puternică senzaţie de frică din toate escape-urile la care am fost. Cufundată într-o linişte apăsătoare, Room 13 surprinde prin paradoxul unui sistem audio fabulos. Jocurile atât vizuale cât şi sonore, mixul de voci, spirite şi fantome ce îşi caută liniştea în axact aceeaşi încăpere cu tine, toate acestea reprezintă ingredientele fie unui film horror pe măsură, fie unei farse cu adevărat reuşite.

Surprizele din camrele de la Real Room Escape nu se opresc aici, însă n-ar fi corect din partea mea s-arunc în voi cu traumele suferite, ci mai degrabă să vă împing de la spate, să vă trimit în acest abator al jocurilor de escape room. Am zis abator, nu? Asta pentru că, pe lângă cele două camere încercate de mine (Prison Break şi Room 13), la Real Room Escape mai găsiţi încă două poveşti de groază: Slaughter House şi Autopsy. În care o să intru de îndată ce mi se coboară părul de pe mâini la loc.

Poate că din cauza oboselii, poate că a fricii, echipa Internet Explorers (formată din AlinIuliaAndreiIrina şi subsemnatul) n-a reuşit să scape din ghearele morţii; mă rog, ne-a arătat îndurare apoi, dar i-am promis c-o să-i trimitem alte biete suflete. Aşa că dacă vreţi să vă puneţi cu demonii de la Real Room Escape, aveţi aici o pagină pentru rezervări, iar de-aici aflaţi cum puteţi să daţi de ei (de demoni, zic). În rest, ce să vă mai zic, decât confruntare plăcută!

Despre 
Blogger, social media manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

4 Comments

  1. Pingback: Irina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.