Malaezu.ro

Dansul şi dragostea intră all-in în cel de-al cincilea film al seriei Step Up

Apărută în 2006 cu un film ce-l avea ca protagonist pe Channing Tatum, seria Dansul Dragostei ajunge în acest 2014 la cel de-al cincilea film. Dacă de-a lungul primelor patru producţii personajele se schimbau în mare parte iar trupele de dans erau mereu altele, ceea ce face din cel mai nou film Step Up unul cu adevărat special este alăturarea celor mai îndrăgite şi apreciate personaje de pe parcursul poveştii.

Reticenţa cu care m-am dus să văd Dansul Dragostei: Bătălia Starurilor se datora, recunosc, necunoscutului cu care aveam să mă confrunt: dragostea şi dansul, două ingrediente puse sub acelaşi ambalaj într-un film ce trebuie apreciat exact pentru ceea ce are de oferit. Nu am avut vreodată înclinaţii către partea asta a artei, cea în care expresivitatea corpului şi limbajul mişcărilor de dans poate naşte pasiuni mai aprinse ca acel coup de foudre de care ne ciocneam în copilărie.

Step Up: All In prezintă o altă poveste a dansului faţă de predecesoarele sale, o poveste în care street dance-ul şi flash mob-urile sunt înlocuite cu un profesionalism desăvârşit. Ryan Guzman este Sean, liderul trupei de dans The Mob, ajunsă în Los Angeles şi aflată în căutarea unei provocări care să îi poată oferi un stil de viaţă decent prin dans. Odată cu absenţa norocului însă, şi atunci când echipa lui Sean decide să părăsească metropola americană, protagonistul se vede pus în situaţia de a asambla în timp record cea mai bună trupă de dans pe care avea America să o cunoască vreodată.

Astfel reapar în prim-planul filmului personaje cu care fanii seriei au simpatizat de-a lungul primelor patru părţi. Camille (Alyson Stoner), Andie (Briana Evigan), Moose (Adam G. Sevani), Eddy (Misha Gabriel) şi Jason (Stephen Boss) se reunesc sub ceea ce poartă numele de LMNTRIX, promisiunea tânărului coregraf şi dansator Sean că dansul poate fi cu succes un mod de viaţă. Dincolo de aspiraţiile şi dorinţele fiecărui dansator în parte, misiunea trupei e aceea de a cuceri Las Vegasul prin mult dans şi multă dragoste, cu ajutorul celui mai în vogă show televizat al momentului.

Dansul Dragostei 5 este despre provocările la care este supus un dansator în încercarea sa de a trăi cu şi prin asta. Dincolo de pasiune, dorinţă şi plăcere descoperim universul în care dansul învinge şi devine un stil de viaţă. Tentativele şi manifestările artistice din filmele anterioare sunt acum înlocuite cu nevoia de a profesa, cu mişcările deşi spontane, parcă desprinse dintr-un manual. Pe parcursul filmului dansul devine, pe rând, din pasiune nevoie, iar mai apoi din nou pasiune.

Filmul regizat de Trish Sie a intrat în cinematografe în format 3D pe 22 august distribuit de MediaPro Distribution. Reprezintă, aşa cum am mai zis-o deseori, o alegere perfectă pentru tinerele domnişoare amatoare de gen şi pentru domnii care le sunt alături într-un foarte călduros sfârşit de vară.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.