Malaezu.ro

David Guetta a câştigat Eurovision 2015!

(Aproape) ca în fiecare an, şi de această dată ne-am menţinut nivelul mediocrităţii când vine vorba de Eurovision. Şi nu vreau s-aud texte d-alea patriotice la un concurs de muzică bazat pe voturi geopolitice. Putem fi patrioţi când ne lăudăm cu o zonă turistică sau când zicem că femeile noastre sunt frumoase, nu când suntem conştienţi că Sharapova e peste Simona Halep iar Voltaj a mers la (teoretic) cel mai mare concurs internaţional de muzică cu o melodie cel puţin depresivă. Să nu acuzăm maniera de votare pentru locul 15 pe care s-au clasat ai noştri, dacă nici măcar Italia n-a vrut să ne mai dea puncte.

În ată ordine de idei, foarte bună piesa câştigătoare. Bunescu a anunţat-o încă din martie, iar undeva în mintea mea i-am dat dreptate de pe-atunci; chiar dacă nu cu voce tare. Surprinzător de bine au stat ruşii, care au fost un fel de Steaua Bucureşti ai muzicii: lideri în majoritatea timpului, dar detronaţi pe final de ASA-ul suedez.

Revenind la melodia lui Måns Zelmerlöw, foarte bună, într-adevăr; de ascultat. Sincer cred c-ar fi prins şi mai bine la public (sau ar fi urmat să prindă în sezonul estival ce stă să-nceapă), dacă acesta n-ar fi ascultat-o deja de nenumărate ori în vara trecută. Nu exact varianta asta, ci varianta lui David Guetta.

Aveţi mai jos cele două melodii; anunţăţi-mă dacă doar eu sesizez asemănarea. În rest, pot doar să mă întreb dacă mai participăm şi anul următor. Că doar asta se discută în fiecare an după un Eurovision ratat: mai are rost să mai încercăm o dată?

Despre 
Blogger aici, social media editor la Kooperativa 2.0, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber mai sunt și student la social media.

2 Comments

 1. Victor Munteanu

  4 iunie 2015 - 9:09 pm
  Răspunde

  Sincer eu nu cred ca este un plagiat. De ce?

  Pentru ca:

  1. Timbrul vocal este total diferit;
  2. Versurile sunt altfel;
  3. Sunetul de la inceput si pe parcurs al acelui instrument este total diferit

  In schimb poti spune ca este aceeasi tehnica de regizare(vorbim de „directed by„), dar daca aceasta melodie are un singur criteriu de plagiat se respinge pentru ca vin trei argumente contra un argument(asa spune legea audiovizualului international: n.r „Cand sunt mai multe argumente ce nu indica un plagiat si doar unul singur indica un plagiat, se respinge cererea de urmarire penala impotriva presupusului plagiator„).

  • Alexandru Ion

   5 iunie 2015 - 11:32 pm
   Răspunde

   Ok, poate că nu e plagiat la modul acela legal, nici nu am susţinut asta. Dar mie personal îmi sună foarte asemănător melodiile. Şi atunci când am ascultat pentru prima oară varianta suedezului (înainte de Eurovision), m-am dus automat cu gândul la melodia lui Guetta. Iar dacă eu am făcut asta, sunt convins c-au făcut-o mulţi alţi oameni (inclusiv cei implicaţi direct în naşterea piesei).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.