Malaezu.ro

De ce e Magic Mike XXL?

Înainte să dați cu pietre că vedeți poze cu bărbați bine-făcuți aproape dezbrăcați la mine pe blog, gândiți-vă că eu i-am urmărit cam două ore pe un ditai ecranul de cinema; deci hai cu puțină solidaritate! Dar să ne prefacem că știm despre ce e vorba, să lăsăm sexul frumos să citească articolul de față doar pentru ca mai apoi partenerii de viață să aibă ocazia să le ducă pe femei la cinema. În mod cert că ele vor dori să-l vadă pe Magic Channing Tatum Mike în toată splendoarea lui, cu toate pătrățelele și mișcările lui lascive, în timp ce voi, bărbații, nu veți avea vreun cuvânt de spus.

Să precizez că n-am văzut primul film cu stripperi, Magic Mike-ul din 2012, dar din ce-am auzit și citit, am înțeles că cel de față ar fi ceva mai bun. N-am să le compar, dar zic așa, pentru cei care au văzut debutul poveștii, să-și facă o idee. Mike (Channing Tatum) a renunțat la cariera de dansator exotic și și-a pornit un fel de afacere proprie ce implică mult mobilier. N-o duce prea bine și profită de telefonul fostului său amic, Tarzan (Kevin Nash), pentru a se deconecta oleacă de la monotonia vieții sale.

Ajuns la ceva ce părea a fi un parastas la piscină, unde toată lumea o duce extraordinar de bine, Mike se reîntâlnește cu fosta lui trupă, din care fac parte acum Ken (Matt Bomer), Richie (Joe Manganiello) și Tito (Adam Rodriguez). Află că Dallas (Matthew McConaughey în primul film) a plecat și că cei ce-au mai rămas vor să dea o ultimă lovitură înainte să se retragră. Intrigat de o astfel de posibilitate, Mike al nostru renunță la mobila de-acasă (nu înainte să dea niște găuri indecente cu o bormașină și să se transforme în cel mai erotic tăietor de lemne din lume) și alege să plece la drum alături de prietenii regăsiți.

De-aici pornește un road trip al stripperilor aflați în căutarea identității. Gașca nebună încearcă să suporte un proces de maturizare cu care să poată trece de la scenă la un altfel de viitor. Pentru că filmul trebuia să implice și ceva apariții feminine (puține dar de impact), Mike le întâlnește pe rând pe Zoe (Amber Heard), Rome (Jada Pinkett Smith) și Paris (Elizabeth Banks). Fiecare dintre ele va juca un rol important în definitivarea personajului lui Tatum, exact precum Harap-Alb este ajutat în final de toate făpturile pe care le-a susținut de-a lungul poveștii.

Filmul este completat de multe momente muzicale erotice (majoritatea implicând bărbați de culoare și femei cu un vizibil surplus de greutate, n-am să înțeleg de ce), însă vulgaritatea din spatele lor știe să se păstreze în limitele decenței și să lase loc unei imaginații puternice. Publicul feminin își permite luxul de a continua preludiul oferit de Mike și oamenii săi, în timp ce bărbații se întreabă cum le va afecta apariția filmului statutul social.

Dincolo de imaginile ce vorbesc de la sine, găsim integrată metafora unor bărbați puternici, seducători, care știu ce să ofere pentru a primi în final ceea ce vor. Vorbim, așadar, despre o lume imperfectă în care toată lumea e fericită și avem parte de un schimb de servicii evident: în timp ce el o face pe ea să se simtă specială, frumoasă și dorită, ea îi satisface toate acele pofte barbare.

Filmul apare în cinematografe vineri, 17 iulie, distribuit de Freman Entertainment. Rămâne totuși o întrebare la care n-am reușit să găsesc răspuns: de ce e Magic Mike XXL?

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

2 Comments

 1. Diana

  16 iulie 2015 - 12:06 pm
  Răspunde

  Haha, si eu tot o paralela cu un basm am facut, in review-ul meu pentru Magic Mike 😀 Se pare ca Channing Tatum e de poveste…

  • Alexandru Ion

   16 iulie 2015 - 12:25 pm
   Răspunde

   Da, ar trebui integrat cumva filmul în materia pentru bac. Să vezi ce l-ar studia fetele prin liceu…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.