Malaezu.ro

Am fost la deschiderea restaurantului Blue Fig și m-am întors acasă fără să miros a tutun

Săptămâna trecută, în seara de joi, 17 martie am fost invitat de fetele de la HTag PR la deschiderea restaurantului Blue Fig, pe Strada Știrbei Vodă 4 din Sectorul 1 al Capitalei. Coincidența a fost aceea că exact în ziua respectivă a intrat în vigoare legea care interzice fumatul în spațiile publice închise, astfel c-am putut experimenta din plin o primă noapte în oraș în care să nu fiu înconjurat de fumul de țigară.

Am avut și încă am de mulți ani prieteni care fumează și cu care-mi petrec timpul în oraș. Nu mă deranjează fumul de țigară, cât timp nu-mi acoperă farfuria din care mănânc și nu se exagerează cu treaba asta; chestie care nu prea poate fi controlată. Adică dacă lași 100 de oameni să fumeze într-o încăpere ce nu poate suporta cantitatea respectivă de fum, n-o să se gândească nimeni la aspectul ăsta și vor fuma toți cei 100. D-aia spun că nu funcționează jumătățile de măsură în cazul de față.

Cel mai nasol după o noapte în club nu era, totuși, fumul de țigară din local ci mirosul de tutun din hainele mele dimineața următoare. E exact momentul ăla în care, indiferent cât de bine te-ai fi distrat cu o noapte în urmă, regreți c-ai făcut-o pentru că nu mai poți scoate mirosul incredibil din haine.

A fost o senzație foarte faină la deschiderea restaurantului Blue Fig pentru că n-am mai fost înconjurat de mirosul de tutun. Adică m-am putut bucura de berea mea și de mâncarea de care s-a ocupat chef Alhamoui Moumen (sau Rafa, mai ușor) fără să fiu nevoit să evit norișorii de fum. Și nu c-aș vrea să insinuez ceva, dar la același eveniment s-au putut bucura de contextul zic eu favorabil și nume precum Cătălin Botezatu, Mihai Albu sau Alexandra Ușurelu. Deci se poate!

În plus, am ascultat-o live pe Antonia și m-am bucurat de trucurile făcute de magicianul Verdini, pe care l-am cunoscut la avanpremiera filmului Focus, acolo unde mi-a luat telefonul și l-a izbit cu un ciocan. Blue Fig este un restaurant deschis deja în 10 țări (dintre care amintesc Australia, America și Iordania), iar meniul conține preparate pe baza rețetelor culinare din bucătăria internațională. Fiind un restaurant high class, este locul perfect pentru petreceri private și corporate.

Nu știu dacă a fost datorită întâmplării cu legea împotriva fumatului, a organizării foarte faine făcute de fetele de la HTag PR sau alta e cauza principală, dar mie mi-a plăcut ce-am găsit la Blue Fig, așa că vă transmit să-l aveți în vedere pentru viitoarele ocazii. Poza de mai sus este făcută de colegul Silviu Pal, pe care-l puteți urmări cu încredere pe Facebook și pe blogul personal, că face treabă bună!

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.