Malaezu.ro

Descoperă „Ispita” în cinematografe începând cu 6 martie

Cinci bărbaţi, cinci soţii; cinci familii şi cinci familişti convinşi; cinci chei, însă nenumărate ocazii; un singur apartament, însă nicio cale de scăpare. Cam aşa s-ar rezuma intriga unui film ce se dovedeşte a fi mai bun decât ceea ce oferea prin trailer. The Loft este povestea a cinci prieteni însuraţi care deţin împreună un apartament unde să îşi poată da frâu liber fanteziilor. Atunci când o femeie necunoscută este găsită moartă acolo, oaza lor este compromisă. Decizia pare una simplă: îţi distrugi acoperirea, căsnicia şi întreaga viaţă anunţând poliţia sau încerci să te descurci de unul singur?

Un adevăr: ispita este reală. Nu contează despre cine vorbim şi în ce context, ispita există şi va exista mereu, la nivel de conştient sau de subconştient, indiferent că e acceptată sau negată. Chris (James Marsden), Vincent (Karl Urban), Luke (Wentworth Miller), Marty (Eric Stonestreet) şi Philip (Matthias Schoenaerts) formează grupul de cinci prieteni ce vor fi nevoiţi să ia unele dintre cele mai grele decizii din viaţa lor; după cea de a se însura.

Toţi cinci au în comun faptul că există o femeie care îi aşteaptă mereu acasă, dar şi un apartament pe care îl împart în oraş, departe de privirile curioase ale celor din jur. Oaza fericirii lor este folosită pe rând de fiecare pentru a-şi elibera cele mai ascunse fantezii şi de a evada din rutina ce se instaurează în mariajul lor. Foarte concret, apartamentul este folosit de cei cinci pentru a-şi înşela soţiile.

Fiecare posesor de cheie are propria sa poveste, însă indiferent de cum este ea spusă, mereu se ajunge la acel numitor comun amintit anterior. Descoperim cinci personalităţi total diferite, însă puternic atrase în acelaşi păcat al infidelităţii de diverşi factori. Dincolo de hormonii şi emanciparea masculină, nu putem arunca întreaga vină pe bărbaţii care, mai mult sau mai puţin voit, cad pradă ispitelor blonde, cu picioare de gazelă, buze cărnoase sau măcar, în lipsa unui aspect de zeiţă, un simţ al umorului ceva mai bine dezvoltat.

Într-o dimineaţă obişnuită (exact aşa cum încep mai toate poveştile frumoase), cei cinci bărbaţi găsesc în apartamentul lor trupul gol şi neînsufleţit al unei femei necunoscute. Atunci încep acuzele, apare nesiguranţa, iar îndoiala pune stăpânire pe raţiunea lor. Se suspectează reciproc şi încearcă să elucideze misterul din spatele unei crime pe care niciunul dintre ei nu o recunoaşte. Astfel ies la iveală întâmplări din trecutul lor, aventuri nespuse cu femei nebănuite şi realizează, rând pe rând, că niciunul nu s-a dovedit a fi prietenul ideal şi niciunul nu a respectat întocmai regulile înţelegerii.

Acţiunea din The Loft se desfăşoară pe trei planuri distincte şi încearcă să reproducă o poveste spusă în ramă: avem pe deoparte prezenţa celor cinci tovarăşi în interogatoriul poliţiei, acolo unde dau declaraţii cu privire la ce s-a întâmplat în dimineaţa crimei, iar pe de altă parte însăşi acea dimineaţă în care bărbaţii încearcă singuri să înţeleagă ce s-a petrecut şi să găsească o cale de scăpare. Cel de-al treilea plan duce şi mai mult în trecut: prezenţi în apartament, cei cinci încep să povestească diversele aventuri de care au avut parte, încercând astfel să ajungă la rezolvarea puzzle-ului.

Ro Image aduce în România filmul The Loft: Ispita începând de vineri, 6 martie. Intrigile prezente, secretele descoperite, preţul libertăţii dar şi al infidelităţii, relaţia cu familia în opoziţie cu relaţia cu prietenii, toate acestea sunt elemente ce fac din filmul lui Erik Van Looy unul foarte reuşit. Articolul de faţă a fost scris în urma vizionării din cadrul Cinema City Sun Plaza.

Despre 
Blogger, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal; în timpul liber joc FIFA pe Playstation.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.