Malaezu.ro

Despre bunicuțe și extratereștri la Mistery Room Escape

Partea a doua a maratonului de escape room din weekend; ultimele două camere; Mistery Room Escape; o bunicuță ușor plecată de-acasă și o navă extraterestră oleacă dubioasă; o reușită și un insucces; multe râsete; și mai multă ploaie; vacanța de vară. Voi vorbi despre două camere cât se poate de diferite: dacă prima din ele s-a dovedit a fi oarecum ușor de abordat (cu mici timpi morți pe ici, pe colo), în cea de-a doua am avut reale dificultăți. În timp ce camera bunicii oferă ceea ce prezintă încă din titlul ales, nava extratereștrilor este una din acele camere pe care nu le voi uita prea curând.

Fiecare dintre noi are o cameră a bunicii în cap, sunt convins de asta. Vă las pe voi să vă gândiți preț de câteva secunde la ele, așa cum am făcut și eu la rându-mi. Mileuri peste televizorul cu tub, porțelanuri în vitrină, un covor mare ce acoperă întreaga podea, Răpirea din Serai pe perete, poze vechi și un bol cu niște caramele împietrite. Ah, și nu uitați de miros! Acel miros specific bunicii, hainelor bunicii, mobilei bunicii. Stați liniștiți, n-am dat spoilere din camera de la Mistery Room Escape, ci doar am încercat o introducere în atmosferă.

Cu mici excepții de puzzle-uri care s-au dovedit oleacă tricky (oleacă tricky, haha, ce alăturare am gândit și eu), camera mi s-a părut ușoară; nu foarte ușoară, n-am reușit să facem un record, sau altă treabă d-asta demnă de menționat, însă oferă, așa cum am mai spus, exact ceea ce trebuie conform cu așteptările. E ca un meci european între Dinamo și o echipă din Andorra unde, oricât de român ai fi, te aștepți ca ăia să le umple poarta câinilor; iar la final te bucuri. Asta fu camera cu evadarea, reușita de care ziceam inițial.

Cea de-a doua cameră, Alien Abduction, s-a dovedit a fi cu mult mai complexă și mai complicată. Are un decor fantastic, vă zic, ce oferă o permanentă senzație că poate sări de undeva vreun omuleț d-ăsta verde care să vă apuce de picior. Apoi, îi acolo un puzzle care mie mi-a plăcut teribil: n-o să intru în detalii, însă vă spun doar că implică un fel de contact cu exteriorul, adică ceea ce se află dincolo de cameră, și e chiar fain. Pe lângă ăsta, însă, are o mulțime de altele destul de grele; gen, destul de foarte grele!

Camera este un fel de multi room ușor modificat: echipele încep separate, în două camere diferite, și sunt nevoite să lucreze împreună pentru a se putea reuni; asta, mă rog, dacă vor să se mai vadă. Paradoxal, asta mi s-a părut partea ușoară a jocului: momentul în care eram separați. De îndată ce ne-am regrupat, s-a instaurat haosul. Și, evident, a urmat insuccesul, pe care l-am suportat alături de Adriana, Șerban, Iulia, Alin și Emil.

Cât despre Mistery Room Escape, adresa locului e Bulevardul Unirii nr. 16 iar prețurile sunt de 40 sau 50 de lei, în funcție de numărul membrilor unei echipe. Apoi am aflat și de ce miros urât bătrânii.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.