Malaezu.ro

Despre visuri și visători în „Tomorrowland: lumea de dincolo de mâine”

Studiourile Disney aduc pe marele ecran o colaborare între un George Clooney atipic și un Hugh Laurie ce încă amintește de Doctor House. Povestea din Tomorrowland se desfășoară în paralel în lumea cu care am fost noi obișnuiți, dar și într-un univers fantastic ce aspiră la perfecțiune. Cele două planuri se întrepătrund totuși atunci când tânăra Casey Newton găsește insigna ce face legătura dintre două lumi. Ușor clișeic, misiunea lui Casey este să salveze dimensiunea noastră, din mijlocul dimensiunii lor. Rămâne de văzut cine sunt acești ei, cum și de ce vor încerca să îi pună piedici.

George Clooney este Frank Walker, bărbatul care își începe aventura vieții încă de pe vremea când era doar un copil. Aflat la New York World’s Fair în 1964, tânărul Frank îi prezintă lui David Nix (Hugh Laurie) prototipul său pentru un jetpack nefuncțional însă. Băiatul îi atrage atenția micuței Athena (Raffey Cassidy), care îl ademenește în lumea ei, în acest tărâm de dincolo de mâine în care nimic nu este așa cum ar trebui să fie pe Pământ.

Înapoi în prezent, Casey Newton (Britt Robertson) ajunge să fie arestată după ce încearcă să saboteze planurile locale ale NASA. La sediul poliției Casey face cunoștință cu misterioasa insignă ce o va duce, de fiecare dată când o atinge, într-o lume nouă, ceva ce pare a fi un Univers paralel. Atunci când realizează că ea este singura care poate profita de secretul micuței insigne, fata este decisă să afle mai multe despre ceea ce se petrece.

Casey devine prinsă în mijlocul unui conflict între două lumi cu aspirații diferite, dar află destul de curând că viitorul umanității așa cum o știm este în mâinile ei; sau, mai corect spus, ea este speranța în care lumea are nevoie să creadă. Ajutorul neașteptat de care tânăra are parte vine de la un alt (aparent) copil, aceeași Athena care în urmă cu mai multe decenii l-a întâlnit pe Frank în New York. Dacă Frank a devenit acum un om matur, iar anii au trecut vizibil peste el, domnița Athena rămâne în continuare copilul din ’64.

Urmează o deja clasică luptă între oameni și roboți (sau ceva caractere extraterestre care iau formă umană exact ca-n Terminator) în care miza este supraviețuirea rasei umane. Casey, Frank și Athena sunt nevoiți să ajungă înapoi în Tomorrowland, însă misiunea lor nu va fi deloc ușoară. Nix (acest Doctor House despre care am mai pomenit) se dovedește a fi un personaj mult mai interesant decât îl arată primele cadre ale filmului.

Disney a reușit să creeze un film bun pentru publicul său, însă poate nu la fel de reușit și pentru fanii lui Clooney; asta deși, trebuie spus, actorul se potrivește perfect cu rolul ce i-a fost atribuit, în ciuda faptului că este unul atipic. Distribuția este foarte bine aleasă (Laurie se transpune și el cu succes în pielea personajului său), iar carisma micuței Raffey Cassidy îndulcește atmosfera.

Cu toate astea, logica filmului lasă ușor de dorit, însă putem spune că acest fapt este unul normal pentru un film ce ne îndeamnă să visăm și să credem că totul este posibil. Filmul Tomorrowland: lumea de dincolo de mâine ajunge în cinematografe începând de vineri, 22 mai, în format IMAX 2D, distribuit de CineForum.

Ah, ah, și fără spoilere, replica asta: Știi de ce nu ai reușit niciodată să mă faci să râd? (pauză; suspans; dramatism, adrenalină; tensiune) Pentru că nu ești amuzant.

Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

1 Comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.