Malaezu.ro

Doctor Strange m-a amețit mai rău ca băutele din liceu

Asta mi-a plăcut cel mai mult la Doctor Strange: că oferă fix ceea ce promite prin trailer și alte canale de promovare. Toată lumea vorbește despre filmul ăsta, pe bună dreptate, raportându-se la efectele alea vizuale foarte mișto.

Și cam așa e, filmul are niște efecte preluate din Inception, dar duse la un nou nivel, care m-au amețit de m-au obosit. Literalmente. La un moment dat simțeam nevoia să gâfâi eu după ce Doctorul a traversat ceva Multivers și a fost izbit de toți pereții. Posibil să fie o experiență interesantă în 4DX, însă eu n-aș da momentan IMAX-ul pentru nimic în lume. Adică dacă ar fi să aleg între efectele vizuale și audio oferite de IMAX și cele motorii oferite de scaunele din 4DX aș merge pe prima variantă; chiar dacă a doua se găsește în Pantelimon.

Povestea e ușor clișeică și sunt sigur c-ați mai văzut-o și prin alte filme Marvel. În fond, când ai atâtea origin stories de spus, toate bazate pe benzi desenate, nu prea ai cum să te joci foarte mult. Stephen Strange are un accident de mașină destul de nasol ce îl împiedică să mai poată profesa ca doctor, pleacă în Tibet pentru a găsi pe cineva care să-l poată „repara”, descoperă tainele artelor mistice și ale magiei și află că de el depinde salvarea lumii.

Stephen Strange mi-a părut a fi o combinație între Tony Starkul lui Downey Jr. și Sherlockul aceluiași Cumberbatch: un doctor de succes, milionar, arogant și cu aspirații mărețe. Benedict Cumberbatch e genial, apropo. Dialogurile sunt în stilul caracteristic Marvel, au umor și sunt adaptate lui 2016: sunt niște referințe haioase la conexiunile wi-fi, Google Translate și Beyonce.

Villainul e slab, are o motivație d-aia de fațadă, să-și readucă la viață stăpânul, un cuceritor intergalactic care să distrugă Pământul sub pretextul salvării. Practic e un fost student nemulțumit de profesor, care crede că știe mai bine ce trebuie făcut pentru ca lumea să fie un loc mai bun. Se putea obține mai mult de la Mads Mikkelsen, dar eu sper ca în partea a doua Karl Mordo să se ridice la nivelul așteptărilor.

Filmul are două secvențe de final, una la jumătatea creditului și alta la final de tot, după ce-s înșirați toți cei care au contribuit la realizarea producției. Să stați să le urmăriți, sunt foarte bune și crează o legătură între Doctor Strange și Universul Cinematografic Marvel. Pentru că Strange urmează să se integreze în povestea complexă MCU, care mie mi se pare din ce în ce mai bună. Abia aștept Guardians of the Galaxy Vol. 2, apropo!

Tagged in:, , ,
Despre 
Blogger, digital & communication manager, content creator, full-time geek, amator de filme și seriale și fan Arsenal.

0 Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.